Fjordgløtt til moderne familier

Etter mange måneder med sprengning og grunnarbeider, har byggmesterfirmaet Alf Larsen AS endelig satt i gang byggingen av boligprosjektet Fjordstien.


Tekst: Henrik Sandvik

– Akkurat nå eier vi kumlokk for 22 millioner kroner.

Georg Fjeldheim smiler bredt. Han er daglig leder i byggmesterfirmaet Alf Larsen AS i Sandefjord, og snakker om boligprosjektet Fjordstien. Selskapet har jobbet med prosjektet siden 2017, og Fjeldheim er fornøyd med å endelig komme til byggestart.

– Etter å ha investert så mye i infrastruktur og tomtekjøp, er det veldig moro å kunne sette i gang med byggingen. Vi har sprengt i flere måneder, det viste seg å være 150 meter med fjell i Storøyaveien, sier han, og fortsetter:

– Ikke minst blir det bra for salget. Det er ikke så lett å selge bolig på papir, kjøperne må greie å se for seg hvordan det fysisk kan bli.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

 

Fjordstien-prosjektet bygges på et 33 mål stort tomteområde nær Granholmen. Her er det planlagt 72 boenheter, fordelt på tomannsboliger, eneboliger og rekkehus.

– Fremdriften vil være avhengig av salget, men det er ikke unormalt å regne 5-10 år før et slikt prosjekt er helt ferdig, sier Fjeldheim.

Det første byggetrinnet består av fem tomannsboliger og én enebolig, og her ligger prisene på cirka 5 millioner kroner. Neste felt vil sannsynligvis være et tun med tre rekkehus med tre boenheter i hver, og der er prisen antatt å ligge noe lavere.

– Vi planlegger for at alle skal få sjøutsikt og gode solforhold. Neste felt vil derfor kun bestå av to etasjer med tilnærmet flatt tak – slik at første felt kan se over, sier Fjeldheim.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Byggmesteren synes det er vanskelig å spå hvem kjøperne i prosjektet vil være.

– Det er umulig å si. I et annet prosjekt regnet vi med at godt voksne mennesker ville komme på banen, men alle kjøperne var under 25 år, sier Fjeldheim, og fortsetter:

– Hvis jeg skal tippe, vil det nok være kjernefamilier (med dine, mine og våre barn) i alderen 35-50 år som i første omgang vil etablere seg her. Så leverer jeg Lotto-kupongen til lørdag, og sammenligner hvor jeg traff best, ler Fjeldheim.

Han mener å ha landet på god kombinasjon av estetikk og utnyttelse.

– Det blir tilrettelagt for opptil seks soverom i det første feltet. Vi vet at mange moderne familier trenger mange rom. Når barna flytter ut, kan foreldrene tilbakestille toppetasjen til en privat kosestue med sjøutsikt, avslutter byggmesteren.

Boligprosjektet Fjordstien er under bygging på et tomteområde rett utenfor Granholmen. Illustrasjon: Alf Larsen AS
Georg Fjeldheim viser fram en av tomtene, som endelig er byggeklar etter lang tid med sprengning og grunnarbeider. Foto: Alf Larsen AS

Alf Larsen AS

* Byggmesterfirma i Sandefjord.

* Blir 50 år i 2021.

* Har 14 ansatte ute (hvorav 3 lærlinr) og to i kontorstillinger.

* Omsetter for ca. 25 millioner kroner i året.

* Er medlem av Mesterhus-kjeden.

;