Jubel på Torp Sandefjord lufthavn

Torp Sandefjord lufthavn er i ferd med å runde av en svært positiv sommersesong. August måned ble attpåtil avsluttet med to strålende nyheter.


Stemningen er god på Torp Sandefjord lufthavn. Pilene peker riktig vei med tanke på antall reisende og stormen rundt flyplassasjeravgiften har dempet seg. De seneste dagene har det attpåtil kommet to strålende nyheter for lufthavna:

* London er tilbake på programmet (RyanAir) fra mars 2017.

* Avinor anker ikke dommen fra Agder lagmannsrett - der det ble klart at Avinor Flysikring AS ikke har krav på vederlag fra Sandefjord Lufthavn AS for innflygingskontrolltjenester. Adm. direktør Gisle Skansen og hans stab slipper dermed en ekstraregning på 15 millioner kroner årlig.

Flyplassledelsen feiret med en pakke Smil dagen da nyhetene kom, og markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen bekrefter at det blåser medvind på Torp Sandefjord lufthavn om dagen.

– Her har det vært veldig bra. Det har vært svært fulle fly og mange reisende, oppsummerer Kleive-Mathisen.

Det har ikke vært gitt at hun skulle være så fornøyd sent i august. Før sommeren var det mye fokus på politikernes forslag om å innføre en passasjeravgift, og 1. juni var den en realitet.

– For oss fikk avgiften umiddelbare konsekvenser da Widerøe la ned sine svært populære sommerruter til Bodø og Evenes, sier Kleive-Mathisen.

Litt senere kom beslutningen fra Rygge sivile lufthavn om å legge ned virksomheten fra november måned, som en konsekvens av at Ryanair trekker ut sine basefly. Også det skyldes passasjeravgiften.

I skrivende stund er fremtiden til flyplassen i Østfold usikker, det spekuleres blant annet om at en privat investorgruppering skal tre hjelpende til, men utfallet kan altså bli at den enes død er den andres brød.

– Nedleggelsen på Rygge medfører at vi på Torp fra samme måned får åtte destinasjoner til fra Ryanair, hvilket naturlig nok kommer til å føre til en betydelig økning i antall passasjerer for neste år, sier Kleive-Mathisen.

Hun poengterer at Torp-ledelsen ser på denne utviklingen med blandede følelser.

– Vi har stor sympati med våre kollegaer på Rygge, det er synd at det måtte bli slik. Samtidig er vi selvsagt også glade for at vi får nye ruter og mer trafikk, sier markeds- og kommunikasjonssjefen, og fortsetter:

– Det gleder oss, for det betyr flere passasjerer, nye inntekter og ikke minst også muligheter for flere arbeidsplasser i regionen vår.

 

Klikk HER for å registrere deg for våre nyhetsbrev!

Dermed er det nå opp til de flyplassansatte alle å fylle alle disse setene. Det er nemlig slik at dersom Torp ikke fyller den kapasiteten de har – da forsvinner tilbudet.

– Så nå gjelder det å tenke Torp når dere skal ut å reise!!
 Vi får nye ruter til Milano Bergamo, Manchester, Gran Canaria, Tenerife, Alicante, Gdansk, Krakow og Warszawa, oppsummerer Kleive-Mathisen.

Hun håper passasjerene fortsetter å holde av flyplassen i Sandefjord. Torp er tidligere blitt kåret til Norges beste flyplass og ambisjonen til Kleive-Mathisen & Co er å bli oppfattet som Favorittflyplassen.

Det skjer store saker også på andre områder for Torp. Blant annet kan kostnadene falle betydelig dersom konkurranseutsettingen av tårntjenestene blir et faktum.

En annen «kamp» er allerede blitt avgjort; før sommeren var det tilbudskonkurranse om driften av restaurant- og kioskvirksomheten på Torp. Der gikk SSP seirende ut, og leverandøren har nå forpliktet seg til å investere betydelige beløp i nytt inventar.

– SSP vil i løpet av et halvt års tid ha totalrenovert bespisningsfasilitetene våre, noe som vil bli et løft for alle reisende, sier Kleive-Mathisen.

Helt til slutt er det én helt konkret grunn til at flyplassledelsen kan smile. 2. juli 1956 ble Torp Sandefjord lufthavn åpnet og 60-årsdagen ble feiret med taler, underholdning og mange gjester 25. august.

FORNØYDE: Adm. direktør Gisle Skansen og markedssjef Tine Kleive-Mathisen kan glede seg over svært positive nyheter.
NYE MULIGHETER: Mange piler peker i riktig retning for flyplassen i Sandefjord. Her fra Bergamo – ett av flere nye tilbud fra Torp.
;