Feststemt 120-åring!

Grans Bryggeri feirer seg selv med Norges største oktoberfest. – Hele byen er invitert, sier Morten Gran.


– Vi er utrolig stolte av å bli 120 år. Det er ikke mange bedrifter som blir det. Men det skal ikke være en hvilepute, sier Gran.

– Vi bruker det som en vitamininnsprøyting, det er jo fremtiden vi skal leve av.

Han er tredje generasjon Gran i sjefsstolen på bryggeriet, og har mange jern i ilden. På toppen av daglig drift i et tøft marked, har Gran-familien invitert hele byen på fest.

– 11. og 12. oktober blir det tidenes oktoberfest i Kurbadhagen. Det blir mat, drikke, underholdning og topp stemning – vi håper hele byen blir med, sier Gran.

Meld deg på oktoberfesten her!

Hjemme på Breili tar det nye anlegget stadig mer form.

– Det er tilfeldig at vi bygger nytt bryggeri samtidig som vi har jubileum, men anlegget er modent for utskiftning. Og når vi først gjør det, vil vi gjøre det ordentlig, sier Gran.

– Dette blir Norges mest moderne og miljøvennlige bryggeri, blant annet tar vi i bruk ny teknologi for å utnytte energi så smart som mulig, legger han til.

Grans Bryggeri kan i dag produsere cirka 10 millioner liter øl i året. Det nye anlegget vil gi en umiddelbar dobling, som kan dobles en gang til med en eventuell utvidelse.

– Planen er å prøvekjøre anlegget til vinteren, og ha en «Gran opening» i juni 2020. Da vil vi være rustet for de neste 30 årene i forhold til produksjonskapasitet, forteller Gran.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen 2019?

Grans Bryggeri har levert jevn vekst og positive resultater i flere år, og det meste har blitt pløyd tilbake i bedriften.

– Vi ønsker å forberede oss på fremtiden, og et moderne anlegg med høy kompetanse internt må til for å overleve i kampen mot de store internasjonale merkene, sier Gran.

Måltallet han styrer etter er å hele tiden jage et høyre produsert antall liter pr. hode enn gigantene som dominerer i butikkhyllene.

– Vi er 61 ansatte nå. Det var flere her da bestefattern´ styrte, men effektivisering er en del av hverdagen også for oss. Og jeg tror de fleste synes det er kulere å jobbe på Grans nå enn før; det er mange spennende utfordringer på et moderne bryggeri, sier Gran.

– Har dere de medarbeiderne dere trenger?

– Vi håper på videre vekst også i fremtiden, og det blir garantert behov for mer folk hvis vi lykkes med alt vi planlegger.

Gran-brødrene Edvard (f.v.), Håkon og Morten håper hele byen blir med når de inviterer til storslått oktoberfest i Kurbadhagen. FOTO: Vibeke Bjerkaas/Sandefjords Blad
Det nye bryggeriet på Breili tar form. Her heises nye tapperielementer på plass. Foto: Grans Bryggeri

Grans Bryggeri

* Bryggeri i Sandefjord, etablert i 1899.

* Familien Gran og Reitangruppen eier 50 prosent hver av selskapet.

* Har 61 ansatte på anlegget på Breili.

* Selskapets nye bryggeri skal stå ferdig juni 2020.

;