Full fart på fritiden - for små og store!

Det florerer av fritidsaktiviteter og -tilbud i Sandefjord. Vi viser deg noen av mulighetene!


Uansett om du liker sommer- eller vinteraktiviteter, lagidrett eller noe individuelt, dans, teater eller musikk – Sandefjord har mye å by på.

Det er stor sannsynlighet for at Sandefjord har en fritidsaktivitet som er midt i blinken for akkurat deg!

Sandefjord kommune har en oversikt over byens lag og foreninger (klikk HER), og flere av foreningene og lagene har egne nettsider med mye informasjon.

Byens kulturscener er full av aktivitet store deler av året. Sandefjord Teaterforening setter for eksempel jevnlig opp store forestillinger; de siste årene har for eksempel «Annie», «Oliver» og «Shrek» stått på plakaten, og vinteren 2020 kommer «The Wiz» til Sandefjord.

Sandefjord kulturskole tilbyr opplæring i kunstneriske ferdigheter og unike opplevelser for barn og unge fra 2-19 år. Her kan de utforske musikk, drama og visuell kunst. Det sies også at Sandefjord har flest kor pr. innbygger i Norge, så her er mulighetene gode enten du har en ung og lys gullstrupe eller en litt eldre og noe mer rusten røst. 

En annen mulighet for kreative sjeler, er «Stella Polaris». Fra sin base på Varden Grendehus turnerer gjøglerteateret i inn- og utland, men de er godt synlige her hjemme også.

Sommeren 2019 fikk mange med seg den fantastiske forestillingen «Tundals visjon» på Midtåsen, og gjøglerteateret har også et fast, ukentlig tilbud til barn; der de får leke seg med blant annet akrobatikk, sjonglering, styltedans og trapez.

Breddeidretten i Sandefjord er variert og spennende. Det er en rekke ulike klubber og idrettslag rundt om i bydelene, som Helgerød, Høyjord, Store Bergan, Runar, Kodal, Stokke og GØIF, og mange kan glede seg over svært gode fasiliteter.

I Bugårdsparken kan du for eksempel støte på nyslåtte ishockeyspillere; den supre ishallen åpnet i 2018 og skapte en ny verden av muligheter for alle som er glade i den idretten.

Fra før har Bugårdsparken arenaer og muligheter for badminton, tennis, fotball, håndball, friidrett, minigolf, frisbee og skøyteløp, for å nevne noe. Et steinkast unna finner vi byens topplag på fotballsiden; på Komplett Arena kjemper Sandefjord Fotball høsten 2019 om opprykk fra Obos-ligaen til Eliteserien.

Utover elitelaget, har nok Sandar IL gjort seg mest kjent på fotballsiden i Sandefjord; Sandar Cup har i flere år vært Norges nest største fotballturnering etter Norway Cup.

Sandefjord Seilforening er en av Norges største, og har et bredt og godt tilbud for små og store båtglade – enten alene i liten jolle eller i større farkoster sammen med andre.

I tillegg kommer flere ulike grener av kampsport, samt dans, golf og ikke minst ski; det finnes et stort langrennsmiljø i Sandefjord, og anlegget i Stokke holder høyt nivå. Her er det blant annet utviklet en rulleskiløype som sto ferdig i 2019. Hvis du vil ordentlig ut på tur, eller i skogen, kan kanskje orientering være tingen.

Flust av valgmuligheter, altså, og mange flere kunne vært nevnt; du skal med andre ord lete lenge for å komme opp med en organisert fritidsaktivitet du ikke finner i Sandefjord.

Stella Polaris gjør storslagne forestillinger i inn- og utland, men gjøglerteateret har også ukentlig barneteater i Sandefjord. Foto: Stella Polaris
;