Klare for ny sommerfest

5. og 6. august er det klart for niende utgave av Fjordfesten. Arrangørene har fått på plass en strålende line-up, og gleder seg stort til nok en folkefest i Badeparken.


– Programmet er bedre enn noen gang, smiler Hanne Børresen og Rikke Jenssen.

Gjennom senvinteren og våren har de to sandefjordsjentene sluppet små drypp av hva publikum kan vente seg. Som vanlig blir det et stort spenn i innholdet.

– Vi skal ha noe for festivalgjengere i alle aldre, så det blir alt fra ballonger for de minste til Bjørn Eidsvåg for de noe eldre. I tillegg selvfølgelig til flere brennhete artister, mat, drikke og annen underholdning, sier Børresen.

Barn er som alltid hjertelig velkommen til Fjordfesten, som har en tydeligere familieprofil enn de fleste andre.

– På lørdagen har vi mange aktiviteter for barna på tivoliet vårt. Dette varer frem til klokken 17. Utover kvelden er dette en fest for voksne, opplyser Børresen.

 

Fjordfesten-jentene har stort fokus på det som skjer mellom slagene.

– Det blir mye spennende underholdning selv i periodene når det ikke skjer noe på scenen. Blant annet kommer BMX-showet tilbake – det var ekstremt vellykket i fjor og vi gleder oss til å se dem igjen, sier Jenssen.

Arrangørene har opprettet tette og gode samarbeid med mange lokale bedrifter, for eksempel når det gjelder leveranser til «Spiseriet».

– Mat og drikke er viktig på en festival, og på vår «food-court» skal vi tilby alt fra vårruller og fiskeburger til grillmat og gyros, sier Jenssen, og legger til:

– Mattilbudet blir bredere enn noen gang. Det blir noe for enhver smak.

Fjordfesten-jentene – som til daglig jobber i profilselskapet Extol – har fått god erfaring i å arrangere festival. Startskuddet gikk for øvrig i 2008, da de ble bedt om å videreutvikle konseptet etter en stor konsert for Jotun, og i dag har duoen en klar kjøreregel:

– Vi gjør alt klart så tidlig som mulig, og målet er at vi i prinsippet skal være i stand til å gjennomføre festivalen hver helg fra og med St. Hansaften.

Også på scenen vil de fleste finne noe de liker, håper festivalarrangørene.

– Vi mener selv at programmet er bedre enn noen gang, og håper folk kjenner sin besøkelsestid. En rekke store navn kommer til oss, sier Børresen entusiastisk, og lister opp et knippe kjente artister.

Komplett program finnes lett tilgjengelig på fjordfesten.no og på festivalens Facebook-sider, men en rask oversikt også her:

Matoma, Jarle Bernhoft, Madcon, OnklP & De fjerne slektningene, Bjørn Eidsvåg, Admiral P, Staut, Marit Larsen, Sondre Lerche, Miss Tati, The Main Level og sist, men ikke minst sandefjordsjenta Ida Stein.

– Vi er strålende fornøyd med opplegget for årets festival, og gleder oss til å fylle parken nok en gang. Vi har som alltid et fantastisk frivilligkorps stående klart, sommerværet er bestilt og artistprogrammet taler for seg, begynner Jenssen og Børresen, og videre:

– Det er bare å løpe og kjøpe festivalpass!

BRA TRØKK: Konsertene i Badeparken trekker flere tusen sandefjordinger og andre festivalgjengere.
TREKKER I FESTIVALTRÅDENE: Rikke Jenssen (t.v.) og Hanne Børresen. Foto: Byavisa Sandefjord

Fjordfesten

* Festival som går av stabelen i Sandefjord hver sommer.

* To spilledager; i år er det fredag 5. og lørdag 6. august.

* Har en tydelig familieprofil, med blant annet tivoli og andre aktiviteter rettet mot de minste.

* Følgende artister kommer på årets festival: Sondre Lerche, Marit Larsen, Staut, Admiral P, Madcon, The Main Level, Ida Stein, Miss Tati, Bjørn Eidsvåg, Jarle Bernhoft, OnklP & De Fjerne Selktningene og Matoma.

* Billetter og mer informasjon: www.fjordfesten.no.

;