Det gode livet ved fjorden

Kort vei til alt. Mer tid til alt. Gode jobber. Trygge liv. Fine folk. Check.


– Det viktigste for oss er rett og slett at Sandefjord er et skikkelig bra sted å bo.

Så enkelt oppsummerer konsernsjef Morten Fon hvorfor Jotun har hovedkontoret sitt her i byen.

Selskapet med 10.000 ansatte i alle verdenshjørner kunne plassert basen hvor som helst, men investerer nå halvannen milliard på nytt hovedkontor og laboratorium langs bredden av Sandefjordsfjorden.

– Vi liker oss i Sandefjord, og kunne vel ikke vist det tydeligere på noen annen måte, sier Fon.

Sandefjord har 45.000 innbyggere – snart cirka 60.000 når den nye kommunen er på plass. Kartet skal tegnes på nytt, men for folk flest blir livet som før. Sandefjord vil fortsatt være småbyen med storbyens guts og ambisjoner, og – ikke minst – et skikkelig bra sted å bo.

Gode, billige boliger i trygge settinger. Vill skjærgård og vakker natur i umiddelbar nærhet.

For en brøkdel av prisen får man hageflekk og boltreplass, lave skuldre og høy standard. Rushtrafikk og storbymas har vi ikke, men barnehagedekning og topp skoler følger med.

Det gjør også et rikt fritidstilbud for barn, unge og gamle. Kulturforeninger og idrettslag sørger for bredden, og på toppen av det hele er Sandefjord Fotball igjen klare for Tippeligaen. I tillegg kommer restauranter i toppklasse, Norges beste fiskeforretning og eget bryggeri – Grans!

Mangfoldet er enormt, og når vi sier at vi tenker stort i Sandefjord, så er det blant annet dette vi sikter til. Her er det noe for enhver smak.

 

Er du nysgjerrig på nye muligheter? Klikk her for å motta nyhetsbrevene våre!

Bredden er én ting – det spesielle er at alt er så lett tilgjengelig.

I Sandefjord ligger alt innenfor korte avstander. Vi slipper kø til og fra jobb. Et begrep som rush har vi kun opplevd på storbyferie og på TV-nyhetene, og nå nærmer vi oss kjernen.

Sandefjord er et skikkelig bra sted å bo. Det handler om trivsel. Det handler om tilbud. Og det handler – ikke minst – om tid.

I Sandefjord har vi kanskje ikke Kollen, Operaen eller Aker Brygge, men vi har tid. Tid til hverandre, tid til det som er viktig.

Nemlig det som skjer etter kontortid, etter at vi har kommet hjem fra jobb, sammen med familie og venner. Det er det som teller.

 

Les mer om næringslivet i Sandefjord!

God plassering på kartet hører med. I 2016 skal alt gå fort, og Sandefjord ligger midt i smørøyet.

Firefelts E18 tar oss til Oslo på en drøy time, to ferger går til og fra Sverige, og Torp Sandefjord lufthavn tar oss til verden og verden til oss.

Vårt sentrum – med kulturen, serveringsstedene og møteplassene – ligger kort vei hjemmefra for de fleste. Selv etappen hjemmefra til jobb går unna på få minutter.

Apropos jobb; Sandefjord har fått mange flere strenger å spille på i det lokale næringslivet. Vi har netthandelseventyr, konsulenter, advokater, reklamefolk og oljeingeniører – for å nevne noe.

Men det har vi tid til.

MYE FOR PENGENE: Boligprisene er lave og rammene er trygge i Sandefjord. I tillegg kommer kort vei til alt!
TID: I Sandefjord har vi tid til det som virkelig betyr noe. Fritidstilbudet for barn og unge er svært godt.
;