Fra New York til Sandefjord

Studiene tok henne verden rundt, men med masteroppgaven i boks sa Amalie Høivang takk og farvel til Oslo. Billig bolig, spennende jobb og kort vei til badeplassen – og mamma – trakk henne hjem til Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

– Da jeg flyttet til Oslo etter videregående, tenkte jeg at jeg aldri skulle tilbake til Sandefjord. Der tok jeg feil, gitt!

Amalie Høivang (27) ler godt, sommerbrun og blid, der hun står midt på Bytunet. Sola steker fra en skyfri himmel, parken vrimler av blomster i alle farger og helgen er få timer unna. Denne sensommerfredagen skyves fokuset på Korona-oppblomstringen bort en liten stund. 

– I dag er jeg utrolig glad for at jeg har flyttet hjem. Jeg er vokst opp her, nettverket mitt har alltid vært her og det skjer veldig mye bra i Sandefjord. Det er ikke verdens største by, men den har utrolig mye fint å by på - ting som jeg ønsker å ha i livet mitt, sier Amalie.

– Jeg har ikke angret ett sekund, legger hun til.

Møt flere inspirerende sandefjordinger!

Amalie reiste først til New York for å studere menneskerettigheter. Så tok jusstudiene henne til Oslo, Trondheim, København og til slutt tilbake til Oslo, der de store advokatfirmaene lokket. Men da masteroppgaven var levert på sensommeren i fjor, bar det hjem til Sandefjord.

– Da mamma spurte om jeg skulle søke jobb i Oslo, kjente jeg at jeg ikke hadde lyst til å bo der. Oslo er en fantastisk by og jeg bodde midt i gryta, men jeg ønsket større plass og nærhet til familie, venner og sjø. Om sommeren vil jeg jo bare bade, bade, bade, ler Amalie, og fortsetter:

– Jeg solgte den 22 kvadratmeter store leiligheten og fikk kjøpt et nøyaktig 100 kvadratmeter større hus rett ved vannet. Huset kostet noe mer enn hva jeg fikk for leiligheten, men man får definitivt mye mer bolig for pengene her. Så nå er det tre soverom i stedet for null, morgenbad før jobb og kveldsbad før jeg stuper i seng – det kunne ikke ha vært bedre.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Starten på arbeidslivet har også vært positiv. Amalie jobber som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Høivang – som ledes av mamma Lene – og gleder seg over varierte dager og spennende oppgaver.

– Jeg trives sinnsykt bra, sier 27-åringen, med tydelig trykk på de to siste ordene:

– Det er spennende utfordringer og mye ansvar. Vi jobber ofte i team, men jeg får også tillit og egne saker. For eksempel ble jeg sendt i retten den første uka på jobb. Som nyutdannet vet man ikke nøyaktig hvilket felt man vil jobbe med, så det er nyttig å få prøve seg på flere fagområder.

Det er noe helt annet å være nyutdannet advokat i et stort Oslo-firma, mener hun.

– Der drukner du i mengden og blir satt til å jobbe med ett fagområde hele tiden. Her har jeg blitt kastet ut i det og får bli kjent med hele bredden av fagområder – da blir læringskurven en helt annen.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Amalie Høivang (27) byttet ut knøttliten leilighet i Oslo med romslig hus og tøffelavstand til badeplassen i Sandefjord. Foto: Privat
Etter studiene fant Amalie Høivang (27) veien til Sandefjord, og arbeidsplassen hennes ligger midt i byen. Foto: Henrik Sandvik
;