Støtt det lokale næringslivet!

Noen tøffe måneder er tilbakelagt for mange lokale næringsdrivende. Nå ønsker vi oss en levende by som blomstrer. Tenk Sandefjord!


Tekst: Henrik Sandvik

 

Ukene og månedene siden 12. mars har vært helt spesielle. Friheten vår har vært innskrenket, og smittevernstiltakene har ført til stengte skoler, bedrifter på sparebluss og endrede hverdager for de fleste av oss. Så også i Sandefjord; en rekke bedrifter er blitt hardt rammet, og på en eller annen måte er vi alle berørt.

Pandemien og smittevernstiltakene har først og fremst skapt utfordringer, men enkelte bedrifter går så det suser. 

Hos oss i Sandefjord er netthandelsaktørene i en særstilling, og enkelte andre - som hagesentre og byggevareforretninger - har satt omsetningsrekorder på løpende bånd i takt med at befolkningen har blitt tvunget til å holde seg hjemme med mye tid til overs.

For reiselivet, serveringssteder og kulturnæringen har situasjonen derimot vært bekmørk. Det har vært full stopp for alle fritidsreiser, middager på restaurant og konserter - for å nevne noe - og dette har naturlig nok gitt store konsekvenser for mange.

Det er midt i juni, og ting endrer seg. Samfunnet rundt oss er i ferd med å åpnes opp igjen. Aktiviteten i bybildet er merkbart høyere enn for kun få uker siden, barna er tilbake på skolebenken og mange arbeidstakere har returnert til jobb etter uker på hjemmekontor. 

Vi ser flere positive signaler, men det er fortsatt mye usikkerhet der ute. Ingen vet hvor lang tid det vil ta før hverdagen er helt tilbake - og kanskje blir den aldri helt som før. Ekspertene og skeptikerne sier dessuten at pandemier har det med å komme i bølger, så forholdsreglene må vi fortsatt ha med oss.

«Dugnad» har hele veien vært nøkkelordet for å komme gjennom denne krisen, og slik er det fortsatt. Vi oppfordrer alle som har mulighet om å støtte opp om næringslivet i Sandefjord; handle lokalt, bruke byen, samarbeide med andre Sandefjords-bedrifter og benytte seg av tilbudene som finnes. Dessuten er det bærekraftig - akkurat som bussen vi har utsmykket med budskapene våre.

Nå er det «Tenk Sandefjord» som gjelder!

Bruk sentrum, handle lokalt, gå på konsert, spis ute - og ta bussen - i Sandefjord i sommer. Foto: Henrik Sandvik

Tenk Sandefjord!

* Omdømmeprosjekt som markedsfører Sandefjord og jobber for å skape positivitet lokalt.
* Drives av Sandefjord Næringsforening.
* Finansiert av ulike foreninger og ca. 65 lokale bedrifter.
* Sandefjord kommune, Jotun, Komplett, Torp Sandefjord lufthavn, Tenden Advokatfirma, DNB, Handelsbanken, GSGroup, Matbørsen, GNP Energy og Sandefjord Næringsforening er de største samarbeidspartnerne.
* Forteller historier om mennesker, bedrifter, livet og muligheter i Sandefjord. 
* Har du innspill? Send en e-post til henrik@sandefjordnaringsforening.no :-)

;