Sandefjord-hjerte av gull

– Jeg er kunstner – og en kunstner vil jo helst ikke være kommersiell, sier gullsmed Inger Lise Sophia Brand Skarsbakk. Korona-krisen har lært henne at hun må.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Jeg tror veldig på sentrum, sier gullsmeden.

Vi møter henne utenfor butikken i Rådhusgata midt i Sandefjord. 45-åringen smiler om kapp med sola selv om gatene er Korona-stille og omsetningen så som så.

– Det er noe med det å komme inn, kikke, snakke og handle. Det gjør noe med oss. Jeg tror og håper at vi først og fremst skal drive med god gammeldags fysisk handel også i fremtiden, sier hun.

– Folk trenger folk?

– Ikke sant, vi gjør jo det. Det blir ikke det samme å kjøpe alt på nettet, synes jeg. Når det er sagt, må jeg innrømme at de siste ukene har vært ekstremt lærerike. Jeg har måttet svelge noen kameler.

– Hva mener du?

– En krise har det jo med å fremskynde gode og alternative løsninger, så også for meg. Og det er mye som tyder på at jeg tar dem med meg permanent når alt dette er over.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Gullsmeden driver Sophia Brand, og forteller at kundemassen i butikken har halvert seg den siste halvannen måneden. Derfor har hun tatt grep.

– Du kan kanskje si at jeg er verdenskjent i Sandefjord, og i utgangspunktet er det jo positivt at sandefjordingene tar hensyn og lytter til myndighetenes føringer om handel og avstand i det offentlige rom. Men jeg måtte bare gjøre noe, innrømmer Inger Lise.

Løsningen ble sosiale medier, netthandel og hjemlevering. Når sandefjordingene ikke kunne komme til butikken, tok hun butikken til dem.

– Jeg har vært enda mer aktiv enn før i sosiale medier, og har for første gang kjørt kampanjer for å få opp salget i nettbutikken. Det har gitt resultater, sier Inger Lise, og fortsetter:

– Det folk handler på nett gjennom dagen, kjører jeg hjem til dem om kvelden. Jeg håper vi kan fortsette med dette, gjerne i en mer organisert form, men i denne situasjonen har det vært helt nødvendig. Det har gjort at jeg har holdt meg flytende. Og så har det resultert i en hel del emojier.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Gullsmeden og sentrumspatrioten Inger Lise Sophia Brand Skarsbakk har lært mye under Korona-krisen. Foto: Henrik Sandvik
;