På jakt etter lokalt gull

Forretningsadvokatene i Tenden heier på gründerånden og «Tenk stort»-mentaliteten i Sandefjord. – Vi ønsker å bidra til at kundene når målene sine, sier Eivin Johnsrud (39).


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– Næringslivet i Sandefjord har en utrolig spennende sammensetning. Her finner du alt fra modige gründere til internasjonale selskaper, sier Eivin Johnsrud.

Advokaten står på brygga i Sandefjord, med Tendens kontorlokaler i ryggen, og speider ut mot havnebassenget. Mens fergene har vært ute av drift i over ett år, har andre deler av det lokale næringslivet gått på høygir.

– Som forretningsadvokater er vi avhengige av et velfungerende og aktivt næringsliv, det ligger på en måte i navnet. Vi ønsker å være med og bidra, ved å skape vekst for kundene våre og hjelpe dem å nå målene sine, sier Johnsrud.

Det er med andre ord gunstig for Tenden å være etablert i Sandefjord.

– Her er det hovedsakelig private bedrifter, og det gjør noe med kulturen og dynamikken. I Sandefjord er det lov å prøve og feile, og det er lov å tenke stort. Det er veldig inspirerende å være en del av det, sier advokaten, og fortsetter:

– Det er det som er gullet vårt.

Johnsrud er opprinnelig fra Svelvik, og det var håndballen som først tok ham til Sandefjord.

– Som tenåring ble jeg kjøpt av en Sandefjord-klubb, prisen var vel noe sånt som tre par tennissokker og en XL1-flaske. Jeg traff jenta som senere ble kona mi her, og etter hvert flyttet jeg til Oslo for å studere, forteller Johnsrud.

Da turen gikk tilbake til Sandefjord etter 15 år i hovedstaden, fulgte to barn med på flyttelasset.

– Det er på mange måter en drøm å bo i Sandefjord. Her er det supert for ungene å vokse opp og det er mye å finne på – ikke minst om sommeren, som vi går inn i nå. Det er et Kinder-egg med gode jobb-, bolig- og fritidsmuligheter, sier Johnsrud, som forteller at han fikk en pangstart på karrieren i Tenden.

– På den første arbeidsdagen min høsten 2018, deltok jeg på Torpkonferansen. Det var en innertier, sier han, og fortsetter:

– Det er liten tvil om at Sandefjord er en nettverksby, og arrangementene til næringsforeningen er uvurderlige. Møter du opp der og er litt utadvendt, så får du full oversikt og gode leads på null komma niks.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Som advokat i Oslo jobbet Johnsrud mest med oppkjøpsfond og profesjonelle investorer. Det handlet om å sette mennesker i kontakt med hverandre – ikke minst sørge for at gode forretningsidéer, kapital og kompetanse treffes på riktig måte.

– Jeg jobbet veldig spesialisert i Oslo, og så at det ikke fantes noe lignende investormiljø da jeg kom til Sandefjord. Jeg brukte mye tid på å sondere markedet, og var heldig som kom fikk innpass i noen nyttige nettverk som gjorde det mulig å bygge videre på min kompetanse her, forteller advokaten.

Johnsrud har en spesiell forkjærlighet for dem som våger å starte for seg selv.

– Jeg heier på gründerne. Å satse som gründer krever mye guts, og vi skal være utrolig stolte av den gründerånden som finnes i Sandefjord, sier han, og fortsetter:

– For å få frem suksesshistorier blant gründerne, trenger man ikke bare et spennende selskap og en god idé. Mange ender av ulike årsaker opp med å stange i taket, og ofte trenger man ekstern kapital for at det virkelig skal løsne.

Hans rolle i slike situasjoner er å bringe aktørene sammen og skape dynamikk mellom investor og gründer.

– På den måten øker sannsynligheten for at gründeren lykkes. Og hvis gründeren lykkes, da lykkes jo vi også.

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Eivin Johnsrud stortrives som en del av næringslivet i Sandefjord – med både historisk sus og nye tanker innen rekkevidde. Foto: Heidi Marie Gøperød
Eivin Johnsrud brenner for å koble investorkapital og gründerideer sammen, og har blant annet hatt stor nytte av nettverkene til Sandefjord Næringsforening. Foto: Heidi Marie Gøperød

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;