Ufrivillig sommerferie for Fjordfesten-arrangørene

Det blir ikke festivalhelg i Badeparken for Hanne Børresen Johansen og Rikke Jenssen denne sommeren. Bøttevis med støtteerklæringer er gode plastre på såret for Fjordfesten-arrangørene, som lover tidenes festival i 2021.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød / Heimar Design

– Vi har ikke hatt sommerferie på 17 år, men det får vi mulighet til nå. Det er da i hvert fall noe, sier Hanne.

En drøy måned er gått siden hun og makkeren Rikke fikk vite at alle større kulturarrangementer er avlyst på ubestemt tid på grunn av Covid19. Dermed blir det ikke noe av Fjordfesten 2020.

– Det er utrolig trist å tenke på, og jeg må innrømme at vi gråt en skvett da vi fikk den endelige beskjeden. Nå i mai skulle vi egentlig vært midt oppe i årets mest hektiske periode, med alle mulige forberedelser og full fart i billettsalget. I stedet går vi rundt uten noe å gjøre, og det er klart at denne uvirksomheten tærer på, sier Rikke.

– Jeg har fått et helt annet forhold til det å ikke ha noe fast å gå til hver dag. Det setter ting i et nytt perspektiv, legger Hanne til.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

I utgangspunktet kunne situasjonen egentlig ikke ha vært bedre. På tidspunktet da Korona traff Norge, lå billettsalget mer enn 60 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Programmet var superbra, og alt lå til rette for å fylle Badeparken med 6.000 glade sandefjordinger to dager på rad første helgen i august.

– Oppi alt dette har vi mye å være takknemlige for. Vi har en Fjordfesten-familie med cirka 50 mennesker som støtter oss i tykt og tynt. Det er fantastisk å tenke på, men også trist å vite at vi ikke skal samles, sier Hanne, og fortsetter:

– Vi har også fått enormt med hyggelige støtteerklæringer fra folk vi nesten ikke kjenner, og det er utrolig mange som har sagt at de viderefører billetten til neste år. Vi setter stor pris på at sandefjordingene er så positive.

De fleste artistene er også booket inn til 2021.

– Nå er det bare å håpe at alt dette går over så fort som mulig. Vi kommer sterkere tilbake i 2021. Da skal vi arrangere det som vil bli tidenes festival, og vi ser fram til å samle tusenvis av sandefjordinger igjen, sier Rikke.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Rikke Jenssen (t.v.) og Hanne Børresen Johansen kjenner Badeparken som sin egen bukselomme, men i år blir det ikke festival.

Tenk Sandefjord!

* Mange bedrifter i Sandefjord er rammet av Korona. 
* I sommer blir det fullt fokus på å få hjulene igang igjen.
* I ukene som kommer vil 10 inspirerende sandefjordinger fortelle hvordan pandemien har påvirket dem.
* Med denne serien ønsker vi å oppfordre alle som har mulighet til å støtte det lokale næringslivet.
* Fjordfesten-arrangørene Hanne og Rikke teller som én, og duoen er første etappe i serien vår.

Fjordfesten

* Musikkfestival og folkefest i Sandefjord.
* Tydelig familieprofil og folkekjære artister.
* Skulle i sommer vært arrangert for 13. gang.
* Billetter til 2021 på www.fjordfesten.no.

;