Tegner nytt i gammelt kraftsenter

Bart Burgerhoudt forlot partnertilværelsen i Rotterdam og endte i Norge. Arkitekten har etablert seg i Sandefjord med sitt tredje Point-kontor.


– Se så fint det blir, sier Bart Burgerhoudt.

54-åringen står midt på gulvet mens han peker og forklarer. Det er høyt under taket i den gamle trafostasjonen ved innseilingen til Sandefjord, og stemmen bærer godt i teglsteinsbygget, som tidligere var en del av Framnæs Mek. Verksted.

Lokalene har stått tomme en stund før Point AS etablerte seg med kontorplasser og tegnestue. I tillegg har Hurra Reklamebyrå flyttet inn.

 

Transformasjon

Nabobyggene er også blitt transformert til ny bruk. Et treningssenter holder til på den ene siden, og Skagerak International School på den andre.

– Vi arkitekter vet jo nøyaktig hvordan vi vil ha det, så det var en del som måtte ordnes før vi kunne flytte inn. Vi ønsket å fremheve byggets gamle kvaliteter, men ville også ha moderne elementer, energi og farger:

– Gulvteppet vårt lyser opp – gult og kult!

 

På jakt etter flere

Det er faktisk helt tilfeldig at arkitekten bor i Norge. Etter flere år som partner i et stort firma hjemme i Rotterdam, søkte han mot nye utfordringer.

– Vi ønsket mer ro i hverdagen og endte opp her. Jeg så først for meg en passiv tilværelse i en mindre nisje, men skjønte snart at det ikke ville fungere, sier Burgerhoudt.

– Det forventes at vi kan tegne innen et stort felt, så vi tilbyr mye forskjellig. Vi tegner boliger med helt spesielle arkitektoniske innslag, og kan gjøre det meste på næringssiden.

 

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Nå er håpet å hente ut synergier mellom avdelingene.

– Sandefjord-kontoret er vårt tredje, etter Kristiansand og Drangedal, og tanken er at noen medarbeidere skal veksle på hvor de sitter. Det vil skape en god dynamikk, sier nederlenderen, som er på jakt etter flere folk.

– Vi ansatte to arkitekter som begynte i Sandefjord i fjor høst, og leter etter flere.

 

Falt pladask

Burgerhoudt skulle egentlig vente med ytterligere ekspansjon, men daglig leder Einar Sissener i eiendomsselskapet A/S Thor Dahl-sjef fikk ham på andre tanker. Nederlenderen falt pladask da Sissener viste ham lokalene i forbindelse med en befaring, og dermed ble valget enkelt.

– Jeg er begeistret for hvordan næringslivet her fungerer. Mange er åpne og engasjerte. Det er mye energi og aktivitet, og det passer meg bra, sier Burgerhoudt, og legger til:

– I tillegg har Sandefjord rett og slett mye mer å tilby enn jeg var klar over.

Kontrasten er stor til de andre stedene der Point er etablert.

– Arkitektene i Kristiansand jobber kun i Kristiansand. I Grenland jobber de kun i Grenland. I Vestfold er det mye mer åpenhet for å jobbe mellom byene i hele fylket, og på tvers av kommunegrensene, og det synes jeg er det eneste rette. Det er jo ikke akkurat store avstander her!

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene!

Friske farger og nye streker fyller lokalene til Point AS. Foto: Paal-Andrè Schwital
Arkitektfirmaet holder til i den gamle kraftstasjonen på Framnæs. Foto: Henrik Sandvik
;