Jubileum i indre havn

I sommer fyller Meny Indre Havn 20 år. Når hytteturistene rykker inn fremover, har dagligvarebutikken opptil 50 ansatte i sving samtidig.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det føles som vi startet for 4-5 år siden. Tiden flyr fort, sier daglig leder Hans-Gunnar Wolf i Meny Indre Havn.

Sandefjordingen er brennende engasjert i butikken, og har hele veien hatt en visjon om å bygge en sterk merkevare basert på kjærlighet til mat.

– Det synes jeg vi kan si at vi har greid. Vi vokser og vokser, det blir stadig flere stamkunder, og folk smaker, spør og graver som aldri før, sier Wolf.

– Og nå begynner jo høysesongen med hytteturistene. Det er fint å ha dem. Vi er blant de største dagligvarebutikkene i Vestfold hele året, men om sommeren er det virkelig full fart her, legger han til.

Møt mennesker som har flyttet til Sandefjord!

Wolf hevder interessen for mat aldri har vært større. Mange bruker tid og penger på å lage god mat til seg og sine, og enkelte er til og med villige til å ha litt reisevei til favorittbutikken.

– Det er et ektepar fra Fredrikstad som kommer for å handle hos oss hver eneste fredag. Tenk på det, det er jo en drømmehistorie, sier Wolf.

– I tillegg har vi Norges eneste ostegrotte, vi er en av få slakterbutikker som er igjen i byen, vi sponser så å si alt av idrettslag og prioriterer lokale produsenter når vi kan. Så vi er godt fornøyd med hvordan butikken ser ut etter 20 år i drift, fortsetter han.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Wolf er en av et lite knippe medarbeidere som har vært med siden starten. Butikksjef Kenneth Bolt er «bare» inne i sitt 13. år.

– Det blir en livsstil å jobbe slik. Det er høyt tempo og stor utvikling. Man sitter ikke lenger bare «i kassa» – dette har blitt et fag. Vi må følge med på trender, samtidig som vi er veldig opptatt av tradisjoner, sier Bolt.

Han forteller at rett over 100 personer «står på listene». Noen er på plass hver dag, andre kun i helger og ferier.

– Gjengen her føles egentlig som familie nr. 2. Vi har totalt 39 årsverk, og det er mange skoleungdommer og ferievikarer. Det hyggelige er at mange kommer tilbake år etter år, sier Bolt.

Når høysesongen nå begynner, blir det mange hoder på jobb til enhver tid.

– På det meste er vi 40-50 personer her samtidig i sommer, og det er sånn det må være. Dagens kunder er kravstore, så vi må bare levere knallbra!

Butikksjef Kenneth Bolt (t.v.) og daglig leder Hans-Gunnar Wolf har en hektisk sommer foran seg. Foto: Henrik Sandvik
Når høysesongen med hytteturistene begynner, har Meny Indre havn inntil 50 ansatte på jobb samtidig. Foto: Meny
;