Skal knekke koden i hjembyen

Kristoffer Sundmyhr skal oppfylle guttedrømmen i Sandefjord. Over sommeren venter starten for eget teknologibyrå – i selveste Anders Jahres gamle kontorer.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Lars Ivar Røed

 

– Aksjekapitalen ble betalt i går, så nå mangler bare organisasjonsnummeret.

Kristoffer Sundmyhr smiler bredt. Det er bare dager igjen til han slutter i jobben i Oslo-byrået Making Waves.

– I Making Waves har jeg jobbet som frontend utvikler og fagleder for frontend. Jeg har vært der i fire år, og har jobbet med kunder som Entur, NSB, Choice, og NorgesGruppen. Det er liksom deres greie, det; jobbe med de store kundene, sier Sundmyhr.

Han er 88-modell og pappa til en 2-åring.

– Jeg har alltid hatt lyst til å starte noe eget. Nå er timingen inne, og det er kult at det skjer, sier Sundmyhr.

 

Registrer deg her hvis du vil bli oppdatert om spennende jobber og det gode livet i Sandefjord!

Teknologibyrået Koderiet i Sandefjord skal levere alt fra nettsider og apper, til utvikling av nettbaserte systemer for automatisering og effektivisering i bedrifter.

På sikt vil Koderiet også bygge egne produkter. Selskapet skal være organisert på en slik måte at også selvstendige næringsdrivende kan bli en del av Koderiet-familien med eget selskap.

På den måten skal det bygges et fagmiljø hvor de involverte kan hjelpe hverandre i rekruttering og gjennomføring av prosjekter med Koderiet som felles front. Det vil kunne resultere i et svært kompetent teknologifagmiljø.

– Så om man har en produktidé eller ønsker å drive egen teknologirelatert virksomhet men fortsatt ha et miljø rundt seg for kundeoppdrag, det sosiale og faglige, er Koderiet plassen, legger Sundmyhr til.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Mens formalitetene i Brønnøysundregistrene ikke er helt på plass, er lokalene så godt som ferdige.

– Koderiet skal holde til ved Hvidts plass, i Anders Jahres gamle lokaler, og håper å kunne flytte inn i neste uke. Vi sitter i det som tidligere var stallen, men det passer fint til målet om å være et folkelig teknologibyrå, sier Sundmyhr.

Koderiet rykker inn i en egen etasje med fem kontorer på omkring 10 kvadratmeter, samt et større møterom. De har også tilgang på kantine, møterom og andre fellesarealer på huset.

– Vi er med andre ord rigget for å vokse. Det er mange flinke folk som bor her i Sandefjord og jobber i Oslo, så vi har nok en tanke om at vi skal huke tak i noen av dem etter hvert, sier Sundmyhr.

Er du nysgjerrig på næringslivet i den nye storkommunen? Hold deg oppdatert med vårt fyldige magasin iSandefjord!

Sundmyhr er likevel klar på at målet er å bygge opp et kompetansehus fremfor å kun skulle vokse.

Noe av nøkkelen for å oppnå Koderiets visjon er blant annet å få spennende kunder. Det mener Sundmyhr er en fin måte å bli lagt merke til på. Han er også klokkeklar på at det er veldig viktig å treffe folk.

– Vi ønsker å lage et fellesskap med flinke hoder. Vi skal rendyrke teknologibiten og lage et fagmiljø ut av det, og der skiller vi nok oss også litt ut fra andre byråer i Sandefjord. Vi skal ikke drive med alt. Vi kan ta på oss fullstendige prosjekter, men vårt mål er å kunne samarbeide med de andre flinke folka i byen på det de er gode på, sier Sundmyhr.

Kristoffer Sundmyhr har store planer for teknologibyrået Koderiet i Sandefjord.
Koderiet har leid en fløy i Anders Jahres tidligere kontorer i Storgata 27 ved Hvidts plass i Sandefjord.
;