Sirkelen sluttet i Sandefjord

For fem år siden flyttet Fredrik Rosenvinge Olsen til spennende jobb og ny bolig i Sandefjord. I sommer vender Karsten Olsen hjem for å bygge opp en ny Utleiemegleren-avdeling – og bli nabo med broder´n.


Tekst og foto: Henrik Sandvik

 

– Dette er virkelig riktig tid å være i Sandefjord på.

Karsten Olsen smiler bredt på en restaurant på brygga. Han har kommet kjørende fra Oslo, og bestiller et rekesmørbrød. Tvillingbroren Fredrik Rosenvinge Olsen kommer rett fra lunsj i næringsbygget ved Torp Sandefjord lufthavn, og nøyer seg med en kopp kaffe.

Stemningen er på oppadgående – i takt med at solen steker og restauranten fylles opp med gjester på det som skal vise seg å bli en strålende og solrik forsommerfredag.

– Det er fint å se folk igjen, både her og på jobben, sier Fredrik.

Til daglig er han salgssjef i NextCom Evolution. Selskapet leverer CRM-løsninger og har holdt koken godt oppe de siste månedene.

– Vi åpnet kontoret igjen nå, og har greid oss gjennom krisen uten permitteringer. Derimot har vi prøvd å gå litt motstrøms; vi har hentet tre lærlinger som skal være hos oss i ett år og håper å ansette dem fast etterpå, sier Fredrik, og fortsetter:

– Vi har vært veldig heldige. De fleste kundene våre er solide og driver i bransjer som gjør det bra, som strøm, forsikring og telekom.

Tvillingbroren kan heller ikke klage.

– Jeg har vært daglig leder for Utleiemegleren på Lillestrøm i 12 år. Vi har levert bra siden Korona-situasjonen oppsto; faktisk ser vi at den store usikkerheten i markedet bare gir mer business. Vi har også åpnet kontoret igjen nå, sier Karsten.

Denne sommeren blir det imidlertid store endringer; tvillingbrødrene var sjelden stort mer enn en langpasning unna hverandre i oppveksten og nå samles de igjen.

– Jeg flytter hjem til Sandefjord nå, sammen med familien, og skal bygge opp et nytt kontor for Utleiemegleren her, forteller han.

Lokalet blir ved Bytunet midt i sentrum, der en bilforretning holdt til inntil nokså nylig.

– Jeg sa fra til eierne av Utleiemegleren for cirka et år siden at jeg ønsket å flytte hjem, og da kom det ganske raskt en plan om å åpne kontor her. Vi har gjort en analyse av markedet i Vestfold og Telemark, og heldigvis for meg viste det seg at det strategisk smarte valget var å etablere seg i Sandefjord, sier Karsten, og fortsetter:

– Beliggenheten midt i regionen er veldig gunstig, det er kort vei til alt og Sandefjord har et levende næringsliv. Vi må bygge stein på stein, men har rigget oss for åtte kontorplasser. Vi er to ansatte nå, jeg tenker å ansette en til rett over sommeren og håper å vokse med cirka én megler i året.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

39-åringene får gode muligheter til å utveksle jobberfaringer fremover. Det kan de faktisk gjøre over gjerdet.

– For fem år siden flyttet jeg fra Oslo med kone og to små jenter, og bygget hus i Sjuvenga, sier Fredrik.

– Vi bygger hus på nabotomta nå, fem meter fra broderen, og målet er å være ferdig før St. Hans, ler Karsten, og fortsetter:

– Vi har alltid hatt en helt spesiell kontakt. Vi snakker sammen på telefon omtrent hver dag, og det blir bra å være enda tettere igjen. Kona mi er fra Askim, og for å si det sånn; det var aldri noe tema å flytte til indre Østfold.

Brødrene følger fotografens instrukser og poserer på bryggekanten. Et par lekre båter ligger til kai og glinser i vannkanten.

– Har dere båt? Det må jo ekte sandefjordinger ha.

– Der sa du noe. Vi har arvet en gammel familiebåt, men den er iferd med å bli for liten. Vi får nøye oss med den nå, men neste sommer må det skje noe – enten må vi ha en båtplass til eller så må vi kjøpe en større båt, sier Fredrik.

– I sommer skal vi først og fremst bli husvarme og komme i gang på det nye kontoret. For å si det sånn; for oss har ikke Korona ødelagt noen store ferieplaner i år, sier Karsten.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Fra i sommer er både Karsten (t.v.) og Fredrik Olsen ekte «fjordinger» igjen; med hus, jobb, familie og båt i Sandefjord.
Karsten (t.v.) og Fredrik Olsen nyter ferie- og jobblivet i Sandefjord.
;