Hjem til jul på dHub

150 deltakere var med da Hjem til jul gikk av stabelen på dHub fredag før jul. Bedriftsrepresentanter og «jobbsøkere» fant tonen – nå blir det spennende å se hvor mange som finner jobb!


Det ble soleklar ny deltakerrekord da den femte utgaven av «Hjem til jul» ble arrangert på dHub fredag 20. desember. 

Godt over 100 nysgjerrige deltakere og vel 40 representanter fra lokale bedrifter stilte opp på det årlige jobbarrangementet – som er et ledd i markedsføringsprosjektet Tenk stort, tenk Sandefjord.

– Veldig gøy at så mange ønsker å bli bedre kjent med jobbmulighetene i Sandefjord. Vi hadde deltakere fra hele fylket og en del som allerede bor her i byen, men de fleste var utflyttede sandefjordinger som tilbrakte juleferien hjemme hos familien, forteller markedsansvarlig Henrik Sandvik i Sandefjord Næringsforening, som driver prosjektet Tenk stort, tenk Sandefjord.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tidligere år har flere av deltakerne fått ny jobb etter et første møte på Hjem til jul.

– Det blir spennende å se hvordan utbyttet blir nå, og det er stor grunn til å tro at det blir konkrete resultater også denne gangen. Det var god stemning og mange interessante møter som fant sted på dHub siste fredag før jul, sier Sandvik.

For jobbsøkerne var det mange muligheter. Jotun, PwC, Nextcom, Så Lett Data, DNB, Emagine, Cornator, KPMG, Innowin, Evry, Tenden, Wood, Fjellsport, The Nuts Company, Sergel Norge, Locus, AQWA, Berg Allum, Teknomed, Noria, Nuvias og Easyweb var alle til stede med én eller flere representanter.

– Det er er rikt og variert næringsliv i Sandefjord, med små og store bedrifter fra en rekke forskjellige bransjer. Alle bedriftene fikk mulighet til å presentere seg fra scenen, og flere hadde med seg konkrete ledige stillinger, sier Sandvik.

Hjem til jul var som alltid gratis og åpent for alle som ønsket å delta. Lekker mat fra Smak Studio sto fremme, og i baren på dHub var det mulig å kjøpe seg noe å drikke. Underholdning hører også med; Elisabeth Funnemark og datteren Emma sang, akkompagnert av et lite band satt sammen for anledningen av Geir Ellefsen.

– Det har blitt tradisjon at ordfører Bjørn Ole Gleditsch sier noen ord, og nytt av året var at eiendomsmegler Jahn-Erik Høen fra DNB fortalte om boligmarkedet i Sandefjord. Vi har erfart at det er to ting som må være på plass for at folk skal flytte; jobb og bolig. Dermed var vi godt dekket, sier Sandvik.

Han forteller at utelukkende positive tilbakemeldinger både underveis og etterpå. Og jobben med å spleise bedrifter og kandidater fortsetter, om enn i andre kanaler.

– Vi viser frem at Sandefjord er et bra sted å bo og jobbe, og det meste av kommunikasjonen skjer i sosiale medier og andre digitale flater. Men se også opp for bussplakater og andre stunts fremover!

Søk blant ledige stillinger i Sandefjord!

Prosjektleder Henrik Sandvik styrte deltakerne gjennom Hjem til jul-arrangementet. Foto: Silje Elida Sundhordvik
Hjem til jul-arrangementet ble for første gang avholdt på dHub i Sandefjord sentrum. Foto: Silje Elida Sundhordvik

Hjem til jul

* Årlig jobbarrangement i regi av Sandefjord Næringsforening.

* Målet er å vise fram jobbmulighetene i «fødebyen» for utflyttede sandefjordinger som vurderer å vende hjem igjen.

* Den femte utgaven av Hjem til jul gikk av stabelen fredag 20. desember på dHub.

* Over 100 nysgjerrige «jobbsøkere» deltok på arrangementet.

* 25 lokale bedrifter viste seg frem for potensielle ansatte.

* Tidligere år har flere fått ny jobb etter et første møte på Hjem til jul; vi satser på samme suksess denne gangen!

;