Sørger for trygg vaksinetransport

Hele verden skriker etter Korona-vaksiner. Sandefjord-selskapet GSGroup bidrar med teknologi som kontrollerer temperaturen under vaksinetransporten.


Tekst: Henrik Sandvik

Feil oppbevaring av vaksiner og medisiner og/eller mangelfull temperaturkontroll under transport kan gi fatale konsekvenser. Nå gir verdens behov for Covid-19-vaksiner GSGroup i Sandefjord ekstra fart; teknologiselskapet på Kullerød utvikler en avansert temperaturkontroll som blant annet brukes for nettopp å sikre transport av vaksinene.

– Når det er snakk om medisiner kan konsekvensene av feil oppbevaring fort bli store, sier adm. direktør i GSGroup, Espen Ranvik i en pressemelding.

Selskapets løsninger brukes av transportfirmaer over hele Europa, og Ranvik får stadig nye forespørsler om leveranser.

– Dagens teknologi gir oss muligheter til å slå alarm allerede før kritiske feil oppstår. Da kan man ta grep og hindre at vaksiner og medisiner, som ofte er sårbare ovenfor temperaturendringer, må destrueres, forklarer GSGroup-sjefen videre.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Selskapets systemer for temperaturkontroll består av både portable og fastmonterte enheter som kan brukes til å overvåke temperaturer gjennom hele verdikjeden; det vil si hele reisen fra lageret til den er fremme hos sluttbrukeren.

Med vaksineringen godt i gang internasjonalt ser selskapet mot lysere tider og forhåpentligvis en mer normal hverdag. Ranvik peker også på at utfordringene forbundet med distribusjon og oppbevaring av vaksinene har gitt GSGroup ny kunnskap. Dette tar selskapet med seg videre i utviklingen av IoT-løsninger (internet of things).

– På mange måter blir våre løsninger aktualisert fordi det skal brukes til å frakte et nytt produkt. Det fører til en læringsprosess for oss, og det er alltid fint, sier Ranvik, og legger til:

– I denne bransjen blir man aldri utlært, og nye utfordringer er jo nettopp det som driver oss og gjør oss bedre.

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Adm. direktør Espen Ranvik (t.h.) i GSGroup har god grunn til å smile. Her med kollega Jon Arild Pettersen. Foto: GSGroup
;