1 dag - 50 søknader

IoT-bedriften GSGroup vokser kraftig og legger ut flere ledige stillinger. Etter kun få dager har det rast inn «oppsiktsvekkende mange søknader» fra store deler av landet.


Tekst: Henrik Sandvik

– Jeg tror alle kan være enige om at det er morsomt å være attraktiv, sier Stein Olav Skarbø, som leder GSGroups forretningsenhet i Norge.

– Vi fikk 50 søknader det første døgnet etter at stillingene ble lagt ut, og etter få dager var vi oppe i et tresifret antall, legger han til.

Meld deg på «Hjem til jul 2019»!

Selskapet har på kort tid seilt opp som en av Europas ledende aktører innen såkalt Internet of Things (IoT) og sensorteknologi. GSGroup har hovedkontor på Kullerød i Sandefjord og 15 kontorer i ni land. Nå rigges virksomheten for videre vekst.

– Vi har store vekstambisjoner for de eksisterende virksomhetsområdene våre, og ønsker også å utvide oss i nye retninger. Nå skal vi både etablere en ny enhet i Bergen og styrke Oslo- og Sandefjord-kontorene, sier Skarbø.

I første omgang har selskapet lagt ut seks ledige stillinger.

– Det er ikke alltid sånn at man får tak i alle med en gang, men det kan også hende det blir flere. Det kommer helt an på hva slags søkere vi får. Og det ser jo bra ut; vi opplever en enorm interesse, og det raser inn oppsiktsvekkende mange søknader, sier Skarbø.

GSGroup ser etter kompetente mennesker innen blant annet konsulentvirksomhet, konfigurasjon, opplæring og kundepleie.

– Vi er veldig opptatt av å få kundene til å lykkes; vi selger jo abonnementer og tjenester og det er viktig at ting virker. Ellers er det risiko for at kundene går videre til en annen leverandør, sier han.

Møt mennesker som har flyttet til Sandefjord!

Skarbø er selv fra Vestlandet og bosatt i Horten, og registrerer at søkerne kommer fra store deler av landet.

– En virksomhet som GSGroup må hente kompetanse fra et stort geografisk område, og dette viser at Vestfold er et attraktivt sted å bo og jobbe, sier han, og fortsetter:

– Er det en kandidat som passer godt inn, så er vi villige til å ta risiko og satse på at det går bra. Men man må ikke gå for hardt til verks, veksten må skje på en fornuftig måte.

– Det kan være krevende å vokse?

– Ja, voksesmerter kan være vondt, men det er enda mer smertefullt å konsolidere. Vår analyse av markedet sier at GSGroup egentlig bør ha en enda større del av kaken, derfor er det bare rett og rimelig at vi rigger for videre vekst.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

GSGroup

* Markedsledende leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger og anvendt sensorteknologi.
* Leverer løsninger for sporing og overvåking med såkalt Internet of Things (IoT), der gjenstander kan kobles til nettet og utveksle data.
* Har 15 kontorer i ni land, over 200 ansatte og omsatte for 25 millioner euro i 2018.
* Hovedkontoret ligger på Kullerød i Sandefjord.

;