Unge gründerspirer og irrasjonelle investorer

Sandefjord Næringsforenings frokostmøte i februar ble igjen lagt til SVGS – samme dag som ungdomsbedriftene på skolen hadde sin internmesse.


Tekst: Henrik Sandvik

Det skjer mye spennende på Norges største videregående skole, blant annet satsingen på entreprenørskap; med faget Ungdomsbedrift får elevene innføring i hvordan det er å etablere og drive en ekte bedrift.

Dette er Sandefjord Næringsforening opptatt av å støtte opp om, og derfor ble frokostmøtet i februar nok en gang lagt til samme dag som ungdomsbedriftenes internmesse.

Her viser gründerspirene frem stands, markedsføringsaktiviteter og forretningsplaner for aktører fra det lokale næringslivet, som i retur bidrar som dommere og jurymedlemmer i konkurranser i diverse kategorier. Det er interessant og lærerikt for begge parter!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

 

Den faste delen av frokostmøtet forløp som vanlig, med frokost og mingling først – etterfulgt av et faglig program med spennende foredragsholdere. Arrangementet var fullbooket med cirka 140 deltakere, så dette var det mange som ville ha med seg.

Først ble vi kjent med dagens vertskapsbedrift, som var Andebu Sparebank (du kan se presentasjonen HER). Ungdomsbedriften Bærekraftig Stil UB viste så frem sitt bærekraftige hundehalsbånd Visicollar og presenterte bedriften på sjarmerende vis.

Deretter kom en oppdatering fra Atle Bjurstedt i Gokstad Akademiet, fagskolen som åpner til høsten og vil tilby to studier; Digital markedsføring og Salg og ledelse. Det er veldig positivt at et slikt studietilbud kommer til Sandefjord, og du kan se presentasjonen HER.

Søk blant ledige stillinger i Sandefjord!

Etter pausen var det hovedforedragsholder Alexander Millers tur. Han har lang fartstid fra det norske aksjemarkedet, og jobber i dag som investeringsdirektør i Eika Kapitalforvaltning – gruppen Andebu Sparebank er en del av.

Temaet for innlegget var psykologien i aksjemarkedet; hvorfor handler vi som vi gjør, hva styrer beslutningene våre, hvordan fungerer egentlig hjernen vår og hvorfor i all verden gjør mange gale og irrasjonelle valg?

Miller pekte på eksempler fra finansverden så vel som fra ekteskapet; det var både underholdende og lærerikt, og presentasjonen hans kan du se HER.

Les mer om næringslivet i Sandefjord!

Fra venstre Marit S. Gogstad (SNF), Jon-Henrik Grindlia (Andebu Sparebank), Alexander Miller (Eika Kapitalforvaltning) og Atle Bjurstedt (Gokstad Akademiet). Foto: Øyvin Hansen
Unge gründerspirer på SVGS fikk besøk av en rekke lokale næringslivsaktører da næringsforeningen arrangerte sitt årlige frokostmøte på skolen. Foto: Øyvin Hansen
;