Fant tonen på lageret

BK Grafisk og EasyWeb Norge går sammen om et stort bygg og et nytt selskap. Samarbeidet startet med en småfrekk epost.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det er morsomt å tenke på at alt dette begynte med en mail fra deg.

Ingar Jansen i BK Grafisk ler høyt og peker over bordet mot Anders Årstein Hansen i EasyWeb Norge. Vi sitter på førstnevntes møterom på Fokserød i Sandefjord, og på nabotomta står et digert lagerbygg straks ferdig.

Bakteppet er at de to går sammen om å etablere et tredje selskap, BK Logistikk, som skal selge lagerplass til netthandelsaktører. Men først må vi spole tilbake.

– Vi har samarbeidet siden tidlig 2014, og starten var at jeg fikk en mail der det ble hintet forsiktig om at vi måtte freshe opp websiden vår. Det var kult gjort, og jeg ble så nysgjerrig at jeg ringte for å finne ut hvem som sto bak, sier Jansen.

Han lar mail-avsenderen selv fortelle videre.

– Jeg satt på Handelshøgskolen i Bergen og skrev på masteroppgaven, men kastet meg på flyet da telefonen kom. Vi fikk en god tone med en gang, og avtalen ble at de ga oss billige lokaler mot at vi laget en bra webside. Da var vi i gang, ler Årstein Hansen.

 

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

En utfordring fra Jotun

Det har skjedd mye siden den gang. EasyWeb har laget et utall nettsider for små og store bedrifter, mens BK har utviklet seg i takt med at papirforbruket har gått ned.

– Vi har måttet kompensere for frafallet, og har kjøpt oss inn i flere relaterte virksomheter. Men vi har manglet den digitale tilstedeværelsen, sier Jansen.

Løsningen kom da en viss malingprodusent ba om hjelp.

– Vi fikk en forespørsel fra Jotun om å distribuere fargechipsene og markedsmateriellet til alle forretninger i Skandinavia. Det var jo en enorm oppgave, og vi grublet på hva vi skulle gjøre, sier Jansen.

Lille EasyWeb satt den gang stille og rolig innerst i gangen.

– Så kom vi på å spørre Anders i Easyweb , og det var full klaff. Det viste seg at de satt på en løsning som fungerte veldig godt. Faktisk så bra at den fortsatt lever i dag, sier Jansen.

Digitaliseringen effektiviserte arbeidet enormt. Kundene bestiller på PC eller telefon og kan følge ordren hele veien. Man gikk fra å faxe til å heldigitalisere.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Plasskrevende lagertjenester

Og med den digitale løsningen kom også ideen om et tredjeparts samarbeid.

– Når vi nå etablerer BK Logistikk, skjer det fordi både vi i EasyWeb og BK ser at mange av kundene våre har behov for plasskrevende lagertjenester, sier Årstein Hansen.

BK Logistikk er et lager- og logistikkselskap der det nye bygget er kjernen.

– Alle netthandelsaktører behøver lagringskapasitet. I stedet for at de skal sitte på et stort lager hele tiden og betale for drift og leie, har vi laget en modell der de betaler for plassen de bruker, forklarer Jon F. Lønneberg.

Han slutter som produksjonsleder i BK Grafisk for å bli daglig leder i BK Logistikk.

En del eksterne kontorplasser blir det også, og bedrifter som Fogra Reklamefoto, Vera Tank og Bilpleiekongen skal flytte inn før 1. januar 2018. EasyWeb skal også inn dit.

– Vi sitter på en bra kundemasse i forhold til leietakere i bygget, men det er selvsagt alltid plass til noen flere, hinter Jansen.

Anders Årstein Hansen i EasyWeb Norge (f.v.), Jon F. Lønneberg i nyopprettede BK Logistikk og Ingar Jansen i BK Grafisk satser sammen. Foto: BK
Det nye lagerbygget kommer rett bak lokalene til BK og EasyWeb Norge.
;