Finansselskap <br/>etablerer seg<br/> i Sandefjord

Mer enn 100 personer søkte om jobb før Arvato Financial Solutions´ etablering i Sandefjord. En viktig kontrakt med Schibsted sørger for god fart fra dag én.


Tekst: Henrik Sandvik

2. januar åpnet finansselskapet Arvato Financial Solutions dørene på Torp IT i Sandefjord. I spissen for etableringen står blant andre Terje Gaasholt, som flytter hjem etter lang tid i Oslo.

– Etter 17 år i bransjen blir det stor stas å få lov til å være med å starte opp i hjembyen. Arvato er en spennende bedrift for Sandefjord – vi er internasjonale, har fokus på teknologi og innovasjon og er i stadig vekst, sier Gaasholt.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Mer enn 100 personer søkte på de ledige stillingene som kundekonsulent, og blant de ni som ble ansatt er det seks kvinner og tre menn i alderen 24–35 år.

– Responsen på stillingene vi lyste ut bekreftet våre antakelser om at det er god tilgang på arbeidskraft i Sandefjord, forteller Gaasholt, og fortsetter:

– Foreløpig er det rekruttert ni personer til det nystartede kontoret. Vi er stolt over å ha ansatt så mange dyktige, unge mennesker i faste stillinger, og har planer om at det skal bli flere allerede i løpet av 2018.

Stor avtale med Schibsted

Arvato har det siste året vurdert mulighetene for å åpne et nytt kontor utenfor Oslo. Og da Schibsted valgte Arvato som leverandør for hele order-to-cash-prosessen – fra distribusjon av faktura, til inkasso og rettslig inndrivelse – ble det mulig å realisere planene om i full skala på kort tid.

– Kontoret i Sandefjord skal i første omgang betjene kundene til Schibsted og alle deres datterselskaper med faktura, betaling og reskontro-henvendelser, sier Gaasholt.

Sandefjord passer godt for Arvato også av andre grunner. Blant annet har selskapet vekstambisjoner innenfor netthandel, som er en toneangivende bransje her.

– Arvato øker stadig sin markedsandel både innen netthandel og i fysisk butikk, med betalingsplattformen AfterPay. Sandefjord, med sine mange og innovative aktører innen netthandel ble derfor et naturlig valg for etableringen av et nytt avdelingskontor, forteller Gaasholt.

Har flyttet til Sandefjord

I tillegg til syv lokale ansatte har Mathias Krogstad og Elin Rygg, som har lang erfaring fra Arvatos kundesenter i Oslo, flyttet til Sandefjord for å arbeide som teamledere og være med å bygge opp kontoret.

– Det har vært veldig viktig for meg å jobbe tett sammen med Elin og Mathias om beslutninger rundt ansettelsesprosess, valg av lokale, drift og i prosessen med å etablere en god arbeidskultur. Alle våre ansatte blir ekstremt viktige for vår suksess, sier Gaasholt.

Han leder et selskap som er en del av et verdensomspennende system, nemlig Bertelsmann-konsernet – med intet mindre enn 125.000 medarbeidere i 60 land.

I Norge teller Arvato-familien cirka 170 medarbeidere fordelt mellom Oslo, Sandefjord og Rørvik i Nord-Trøndelag, og avdelingen her har etablert seg på Kullerød.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Den hjemflyttede sandefjordingen Terje Gaasholt skal lede finansselskapet Arvatos avdeling i Sandefjord. Foto: Arvato
Finansselskapet Arvato etablerer seg på Torp IT nær Torp Sandefjord lufthavn. Foto: Arvato

Arvato Financial Solutions

Totalleverandør av finansielle og administrative tjenester som satser offensivt i det nordiske markedet. Etablerer seg på Torp IT i Sandefjord fra 1. januar 2018.

I Norge øker Arvato stadig sin markedsandel med betalingsplattformen AfterPay, i netthandel og i fysisk butikk.

Arvato tilbyr også et rikt utvalg av outsourcingstjenester - fra kreditt, risikostyring til fakturering, reskontro, distribusjon, finansiering av fordringer og inkasso.

;