Korte fakta om Sandefjord

Sandefjord er Vestfolds mest folkerike kommune. Her er noen tørre fakta om storkommunen!

1. januar 2017 slo Sandefjord, Stokke og Andebu seg sammen, og ble Norges første storkommune etter den nye kommunereformen.

«Nye Sandefjord» er dominerende i fylket på flere måter.

Sandefjord er Vestfolds mest folkerike kommune med godt over 65.000 innbyggere, og hvert år øker folketallet med cirka 600 innbyggere. Nettoinnflyttingen ligger på cirka 300 personer årlig, og det er flere sandefjordinger som kommer til verden enn forlater den.

Sandefjord er kjent for å være en sommerby, med sin vakre skjærgård og rekord på antall soltimer i året. Byen har en kystlinje på hele 160 kilometer, med 124 øyer og holmer, utallige svaberg, over strender og vakre naturområder.

Drømmejobben og drømmeboligen

I tillegg til å være en kyst- og sjøfartsby, står pionerånd sentralt i utviklingen av Sandefjord. Dette har ført til en sterk nærings- og gründerkultur, og i dag er Sandefjord i Norgestoppen på varierte og spennende jobber. Mulighetsrommet i arbeidsmarkedet gjør Sandefjord til en svært attraktiv kommune. Sandefjord ble i 2023 kåret til Norges mest boligvennlige storkommuner. Det betyr at her bygges det både nok og riktige boliger til befolkningen. Med andre ord: I Sandefjord finner du både drømmejobben og drømmeboligen. 

Finn drømmejobben i Sandefjord!


Nysgjerrig på fritidstilbudet i Sandefjord? Ta en titt på Tenk Fritid

Sandefjord

Vestfolds mest folkerike kommune med vel 65.000 innbyggere.

Ble Norges første storkommune etter den nye kommunereformen da Sandefjord, Stokke og Andebu slo seg sammen 1. januar 2017.

Er med en kystlinje på hele 160 kilometer og tusenvis av hytte- og campingturister en av Norges mest kjente sommerbyer.

Er nummer 8 i Norge på næringsvariasjon

Ble i 2023 kåret til Norges mest boligvennlige storkommune i "Boligvennlighetskåringen" til Norsk Boligbyggerlag