Erna rullet i gang integreringsløft

Statsminister Erna Solberg svingte malerullen da hun åpnet integreringsprosjektet «Art for all» i Sandefjord.


Tekst og foto: Henrik Sandvik

– Jeg synes dette er et veldig flott prosjekt. Det å bruke kunst og uttrykksformer som et grunnlag for å møtes og bli kjent, og la det bli værende i bybildet, det er et veldig fint tiltak.

Erna Solberg var full av lovord da hun gjestet Sandefjord mandag morgen.

– Det er veldig bra at Sandefjord gjør en bra jobb med dette. Vi trenger flere kommuner som er opptatt av å skape felles arenaer på tvers av hvor man egentlig kommer fra, fortsatte statsministeren.

Mange tilskuere var møtt opp til åpningen, og de fikk se en sporty statsminister sparke av seg skoene og stige til værs i en lift. Der sørget prosjektleder Anne Strømøy fra Visit Vestfold for at alt var klart, før «kunstneren» gikk til verks.

Prosjektet ekspanderer hele tiden, men i skrivende stund er det besluttet at 11 store fasader i sentrum av Vestfold-byen skal prydes med digre veggmalerier.

Statsministeren får god hjelp med kunstverket; seks profesjonelle kunstnere er flydd inn fra Ukraina, Serbia, Chile, USA, Belgia og Tenerife, og skal jobbe de neste ukene.

Det er nevnte Strømøy som har trukket i trådene for dette. For det første var det hun som fikk i gang dialogen med organisasjonen Art for All in the World. Strømøy, som selv er Høyre-politiker i Sandefjord, var også den som fikk statsministeren hit.

– Det er utrolig gøy å se et stort oppmøte her i dag, fortalte Strømøy da hun ønsket velkommen.

– Prosjektet vil helt sikkert sette et annet preg på deler av byen vår. Ikke minst setter det fokus på noe vi er veldig opptatt av - og det er at respekten for annerledesheten rundt om i samfunnet vårt er på retrett. Og det er ikke bra, sa hun.

Peter Claesson og kona Sharon – som startet organisasjonen Art for All in the World i Ecuador på 1990-tallet – var også tilstede. Det samme var også flere lokalpolitikere, samt en rekke barn og unge fra ulike grupper og organisasjoner i Sandefjord.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og det gode livet i Sandefjord!

Prosjektet «Art for all» er et stort dugnadsløft. Blant de som bidrar, er Sandefjord Voksenopplæring, Ramirent, Torp Sandefjord lufthavn, Scandic Park Sandefjord, Café Vintage, Naper'n, Sandefjord Kunstforening og gårdeiere. Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet er også med.

Og det er den halve millionen Sandefjord Kunstforening har fått fra DNB-stiftelsen som gjør at prosjektet kan realiseres.

– Jeg opplever at det er stor vilje til samarbeid i Sandefjord, sier Strømøy.

Hun møtte Claesson på en reiselivsmesse i Frankfurt i fjor, og inviterte ham like godt til Sandefjord.

– For meg som jobber med reiseliv, er det stort å tenke på at alt dette startet med et tilfeldig møte, avslutter Strømøy.

 

Nysgjerrig på næringslivet i den nye kommunen? Bli oppdatert med vårt magasin iSandefjord!

Erna Solberg svingte malerullen først, men det er disse profesjonelle kunstnerne som skal gjøre selve jobben.
«Art for all» er et dugnadsprosjekt, og mange små og store aktører fra Sandefjord skal bidra.

Art for all in the world

* Kunst- og integreringsorganisasjon etablert i Ecuador på 1970-tallet av ekteparet Sharon og Peter Claesson.

* De ønsket å gjøre hverdagen enklere for barn som satt i fengsel, og malte veggene i alle regnbuens farger sammen med ungene.

* Siden har de tatt med seg ideen ut i gater verden rundt, blant annet til Honduras, Jordan og Spania.

* En gang ble det malt 70 vegger i 70 land samtidig.

* Den ideelle organisasjonen engasjerer lokale krefter til å male med seg, for å skape identitet og glede.

;