Grans Bryggeri

Drikkevarer

Grans Bryggeri har laget brus og øl i Sandefjord i langt over 100 år, og er en av landets svært få gjenværende privateide bryggerier. Målet er å bli den beste.

Fakta

  • Omsetning: 190 millioner
  • Antall ansatte: 50
  • Adresse: Hegnasletta 4, 3217 Sandefjord
  • www.grans.no
LOKAL: Grans Bryggeri er et av få familieeide bryggerier i Norge.

Grans Bryggeri ble etablert i Sandefjord i 1899. Mens de fleste andre bryggerier i andre mellomstore norske byer er blitt kjøpt opp, er Grans fortsatt på private hender. Bryggeriet drives av tredje generasjon av samme familie, og ambisjonene er å forbli både lokale og store.

Med høy kvalitet og moderne produksjonsfasiliteter, har Grans et mål om 10 prosent vekst hvert år. Visjonen er å være Norges beste drikkevareleverandør.

Omsetningen ligger i størrelsesorden 190 millioner kroner for den tradisjonsrike Sandefjords-bedriften, men konkurransen i bransjen er knallhard. For Grans ble dette spesielt merkbart under den såkalte «Ølkrigen» på 1960- og 1970-tallet, da de store i bransjen kjøpte opp de mindre bryggeriene – utelukkende for å vinne markedsandeler.

Grans er følgelig avhengig av høy kvalitet på alt de driver med. Bryggeriet trenger også påfyll av nye ansatte med jeve og ujevne mellomrom. Standarden og graden av kompleksitet har økt kraftig også innen drikkevareproduksjon, noe som gjør at Grans – når bedriften får ledige stillinger å fylle – ser etter teknisk kompetanse og økonomi- og markedskompetanse hos potensielle ansatte.

Selskapet har rundt 50 ansatte på bryggeriet i Sandefjord, og leverer hovedsakelig produktene sine i Norge (samt noe eksport til Danmark).

Grans er også kjent for å gi noe tilbake til byen. Bryggeriet arrangerer blant annet en oktoberfest hver høst og har også andre sosiale tilstelninger – som for eksempel smak av juleøl og andre produkter.

Les mer på www.grans.no.