DNB

Norges største bankkonsern har lange tradisjoner i Sandefjord. DNB tilbyr alle banktjenester, og har flyttet inn i nyoppussede lokaler i sentrum.
Nettbank og andre digitale tjenester tar mer og mer over i bankverdenen. Her mobiltjenesten Vipps.

DNB ble grunnlagt etter en fusjon mellom Den norske Bank og Gjensidige NOR i 2003, og skiftet navn til DNB i 2011. Seks år senere er DNB Norges største finanskonsern, og i Norden er det kun svenske Nordea som er større. DNB er registrert på Oslo Børs og har den norske stat som sin største eier med vel en tredjedel av aksjene.

Hovedkontoret til DNB ligger i Bjørvika i Oslo. Filialen i Sandefjord er en av mange rundt om i landet, men som for mange andre banker og andre finansselskaper, foregår mer og mer på nett. Antallet bankkontorer har derfor sunket de siste årene.

I Sandefjord leverer de DNB-ansatte alle typer banktjenester overfor både bedrifter og privatpersoner, i tillegg til at DNB Eiendom tilbyr eiendomsmeglingstjenester. Banken har lange tradisjoner i byen og nærmere bestemt det gamle bankbygget i Rådhusgata, men flyttet våren 2018 til et nyoppusset lokale i Folkes Hus i Jernbanealleen.

Les mer på www.dnb.no.

Fakta

  • Omsetning: 50 milliarder (konserntall)
  • Antall ansatte: 11500
  • Adresse: Jernbanealleen 13, 3210 Sandefjord
  •  
  • www.dnb.no