Tenk Kultur

At det skjer i Sandefjord – det er helt sikkert! Kulturtilbudet er proppfullt av alt fra festivaler for store og små til lunsjkonserter, operakaféer, sommershow, juleshow, showpakker, kulturnatt og handelsdager.

Byen har en godt etablert teaterforening, et mangfoldig kor-, korps- og musikkliv og et enormt utvalg av idrettslag og fritidstilbud. Du finner garantert noe som passer for deg. Foreningslivet står sterkt i Sandefjord, lengden på borgertoget 17. mai er et synlig bevis på det!

Byens storstue, Kulturhuset Hjertnes, har blitt enda større. I september 2022 åpnet den nye fleksible kulturarena, Harmonie arena, med plass til 360 sittende og 800 stående. Dette er en av Norges råeste scener, og er et kjempeløft for både kulturnæringen og publikumet i regionen. På Hjertnes finner du også kino, bibliotek og utescene og store kulturopplevelser.

Sandefjord har også egen kulturskole som tilbyr musikk, teater og visuell kunst for barn og unge fra 2 til 19 år. I kulturskolen styrkes elevenes kognitive og motoriske ferdigheter, man får nye venner og sist men ikke minst: Kunstneriske ferdigheter bæres lett i bagasjen og gir livslang glede! Og du; visste du at den Kulturelle skolesekken ble oppfunnet i Sandefjord?

Vi kommer ikke utenom hvalfangsten. Pionérånd og nytenking har preget Sandefjord i generasjoner og gjort byen til det den er i dag. Hvalfangstmuseet er vi stolt av. Det er faktisk Europas eneste spesialmuseum for hval og hvalfangst. Og du kan faktisk chartre en hvalbåt. Southern Actor er i dag eneste gjenværende fullt operative hvalbåt fra gullalderen i norsk hvalfangst. Båten er åpen for publikum i sommersesongen.

Les mindre
©Visit Vestfold
©Atle Slettingdalen
©Atle Slettingdalen
©Rose M. Thorheim
©Atle Slettingdalen
©Eirik C. Agledal

Nærmere 15.000 personer er engasjert PÅ OG BAK SCENEN på Hjertnes kulturhus i løpet av et normalår

Kulturtilbudet i Sandefjord har aldri vært større. Velkommen til KULTURBYEN SANDEFJORD