Tenk Kultur

At det skjer i Sandefjord – det er helt sikkert! Kulturtilbudet er proppfullt av alt fra festivaler for store og små til lunsjkonserter, operakaféer, sommershow, juleshow, showpakker, kulturnatt og handelsdager.

Byen har en godt etablert teaterforening, et mangfoldig kor-, korps- og musikkliv og et enormt utvalg av idrettslag og fritidstilbud. Du finner garantert noe som passer for deg. Foreningslivet står sterkt i Sandefjord, lengden på borgertoget 17. mai er et synlig bevis på det!

Byens storstue, Kulturhuset Hjertnes, har blitt enda større. I september 2022 åpnet den nye fleksible kulturarena, Harmonie arena, med plass til 360 sittende og 800 stående. Dette er en av Norges råeste scener, og er et kjempeløft for både kulturnæringen og publikumet i regionen. På Hjertnes finner du også kino, bibliotek og utescene og store kulturopplevelser.

Sandarcupen, Norges nest største fotballturnering etter Norway Cup, foregår i Sandefjord. Vi er også veldig stolt av eliteserielaget Sandefjord fotball og deres flotte arena.

Vi kommer ikke utenom hvalfangsten. Pionérånd og nytenking har preget Sandefjord i generasjoner og gjort byen til det den er i dag. Hvalfangstmuseet er vi stolt av. Det er faktisk Europas eneste spesialmuseum for hval og hvalfangst. Og du kan faktisk chartre en hvalbåt. Southern Actor er i dag eneste gjenværende fullt operative hvalbåt fra gullalderen i norsk hvalfangst. Båten er åpen for publikum i sommersesongen.

LES MINDRE
©Visit Vestfold
©Atle Slettingdalen
©Atle Slettingdalen
©Rose M. Thorheim
©Atle Slettingdalen
©Eirik C. Agledal

Nærmere 15.000 personer er engasjert PÅ OG BAK SCENEN på Hjertnes kulturhus i løpet av et normalår

Kulturtilbudet i Sandefjord har aldri vært større. Velkommen til KULTURBYEN SANDEFJORD