Tenk innovasjon

Gründerkulturen i Sandefjord er helt spesiell. Her kjenner vi ikke janteloven, vi heier på hverandre og det er lov å lykkes!

Det sterke gründermiljøet i Sandefjord har lange tradisjoner. Fra Kurbadtiden på 1800-tallet da Dr. Thaulow satte Sandefjord på kartet i Europa. Både kongehus, statsminister og ledende kulturpersonligheter kom på kur hit. Allerede fra 1850 drev en del skuter fra Sandefjord selfangst og hvalfangst i Nordishavet og Finnmarkskysten. Dette var heller virksomhet i det små. I 1905 begynte den pelagiske hvalfangst (på åpent hav), virksomheten var på sitt høyeste tidlig i 1950-årene, og Sandefjord var med sin enorme aktivitet verdens viktigste hvalfangstby.

Malingfabrikken Jotun fikk sin spede start under hvalfangsten. Det hele startet med produksjon av maling til hvalbåtene og utviklet seg til et internasjonalt malingskonsern som i dag har fabrikker rundt om i hele verden. Men det slutter ikke der! Dagens gründervirksomhet i Sandefjord byr på den ene suksesshistorien etter den andre, med Norges største netthandelsbedrift Komplett i spissen.

Les mindre

Sandefjord har NORGES FØRSTE TRESKEVERK, første SKOLEKJØKKEN og mest sannsynlig NORGES FØRSTE SYKKEL

VERDENS FØRSTE OMEGA-3 legemiddelprodukt har sitt opphav i Sandefjord. Dette la grunnlaget for det globale Omega-3 markedet