Tenk Smart

Sandefjord satser smart! Sandefjord har Norges smarteste gate med smartbenker der du kan lade telefon og sitte varmt om vinteren, sensorstyrt belysning og søppelkasser som gir beskjed til kommunen når de må tømmes. Gratis wi-fi selvfølgelig og infoskjerm med aktuell info.

Via innbyggerappen kan du følge med på det som skjer i Sandefjord. Her finner du trafikkmeldinger, brøytestatus og oppkjørte skiløyper − du kan sjekke badetemperatur og havnivå og aktuelt fra kommunen.

Sandefjord var landets første kommune til å ta i bruk AI-teknologi. Kommune-Kari, nå en av verdens største chat-booter, har sitt opphav i Sandefjord. Hun er opplært til å svare på mer enn 6 000 ulike spørsmål fra innbyggerne.

Med lange tradisjoner for å tenke smart, er naturligvis bedriftene i Sandefjord også i førersetet innenfor dette feltet. Komplett var pioner da de innførte sitt robotlager allerede i 2017, og hadde Europas meste effektive lagersystem takket være sin evne til å både satse og tenke smart.  

Les mindre
©Sandefjord Byen Vår
©Rocks of Norway
©Sandefjord kommune

I Sandefjord finner du NORGES FØRSTE SMART-GATE med smartbenker, sensorstyrt belysning og søppelkasser som gir beskjed når de må tømmes

Sandefjord var FØRSTE KOMMUNE I NORGE MED EGEN CHATBOT, nå har Kommune-Kari blitt implementert i flere titalls andre kommuner