Mesternes mester til Sandefjord

For tredje gang skal NRKs flaggskip Mesternes mester spilles inn på norsk jord. Nå går turen til Sandefjord!!


Mai 2022
Tekst: Hanne Marie Pedersen

Programleder Aksel Lund Svindal tar med seg ti tidligere idrettsstjerner til Sandefjord i den fjortende utgaven av Mesternes mester. 

– At Sandefjord blir valgt i hard konkurranse med andre kommuner er et solid tegn på at vi bor i en fantastisk flott by som har masse å tilby. Dette betyr enormt mye for kommunen og innbyggerne, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Mesternes mester er blant NRKs aller mest populære programmer og har blitt fulgt av 1,5 millioner seere i snitt per episode de siste to sesongene. Deltakerhuset ligger i Sandefjord, og produksjonsteamet på rundt 45 personer vil bli innkvartert i byen. Innspillingen skal foregå i mai og juni, og resultatet får vi se på nyåret på NRK i 2023. For å skjerme produksjonen og utviklingen i konkurransen vil det ikke bli offentliggjort detaljer rundt verken deltakerhus eller lokasjoner for konkurransene før innspillingen er avsluttet.

Omdømmeprosjektet Tenk Sandefjord og Sandefjord kommune har jobbet tett sammen for å tilrettelegge for produksjonen i Sandefjord. Det er mange detaljer som skal på plass til en så stor produksjon, blant annet deltakerhus, lokasjoner til alle konkurransene, hus til de utslåtte deltakerne og natt-test lokale. Takket være alle JA-menneskene i Sandefjord har det vært mulig å få alt dette på plass. 

Prosjektleder for Tenk Sandefjord, Hanne Marie Pedersen, er hovedkontakt inn mot produksjonsselskapet, og er storfornøyd med å få vist frem Sandefjord i beste sendetid ti fredager på rad.
– Dette er en skikkelig gladnyhet for Sandefjord. Nå gleder vi oss til å ønske både deltakere og crew hjertelig velkommen.  

Innspilling i Norge

- Beslutningen om at vi også i år skulle spille inn i Norge, ble tatt tidlig i vinter og før krigen i Ukraina brøt ut, sier prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg. Hun forteller at Nordisk Film TV, som produserer serien for NRK, har gjort en fantastisk grundig jobb med å kartlegge alle mulige alternativer for lokasjoner til kommende sesong.
– Det er enormt mange brikker som må på plass for å kunne velge sted til en så omfattende TV-produksjon, sier Basberg. Vi er utrolig fornøyde med at valget for årets innspilling har landet på Sandefjord og håper alle tar oss godt imot og at værgudene er på vår side, avslutter hun.

Motta nyhetsbrevene våre

Ordfører Bjørn Ole Gleditch og prosjektleder i Tenk Sandefjord, Hanne Marie Pedersen, tar en high five for Mesternes mester i Sandefjord.
Årets deltakere i Mesternes mester. Foto: Alice Asplund/Nordisk Film TV/NRK

Årets deltakere

  • Stig André Berge (38), bryting
  • Ola Vigen Hattestad (40), langrenn
  • Kristin Holte (36), crossfit
  • Frode Johnsen (48), fotball
  • Andreas Lødrup (37), kickboksing
  • Ezinne Okparaebo (34), friidrett
  • Helene Spilling (26), sportsdans
  • Hanne Staff (50), orientering
  • Linn Jørum Sulland (37), håndball
  • Olaf Tufte (46), roing
;