Morten Bast Ness (PwC) og Hanne Marie Pedersen (Sandefjord Næringsforening). Foto: Sandefjords Blad - Line Scheistrøen

Tenk stort-prisen 2023 - Kjønnsbalanse

Tenk stort-prisen hedrer hvert år en Sandefjord-bedrift som har utmerket seg positivt innenfor et gitt tema. Det er PwC og Sandefjord Næringsforening som deler ut prisen, og i år deles prisen ut for fjerde gang.


Kjønnsbalanse er viktig på flere måter enn kun som et likestillingstiltak. Større grad av kjønnsbalanse i næringslivet kan skape mer innovasjon, bedre arbeidsmiljø, smartere beslutninger og økt verdiskaping. Norge er det første landet i verden som innfører krav om 40 prosent kjønnsbalanse i styrer i selskaper med mer enn 100 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter. Deretter vil reglene utvides årlig frem til 2028 og gjelde ca. 20 000 selskaper.
Hvordan står det til med bedriftene i Sandefjord? Vi ønsker å finne og hedre de bedriftene som jobber aktivt med denne tematikken, og som har kommet et steg lenger enn de andre med å jevne ut forskjellene. Derfor er temaet på årets Tenk stort-pris kjønnsbalanse

Alle kan nominere sin favoritt, og en jury plukker ut 5 finalister blant de nominerte. Vinneren blir annonsert på julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15. desember.  

Kriterier som skal vektlegges ved nominering:

  • Bedriften har kjønnsbalanse på ledernivå og i styret
  • Bedriften jobber målrettet med kjønnsbalansen
  • Bedrifter gir like muligheter og lik lønn for likt arbeid
  • Bedriften har et godt og inkluderende arbeidsmiljø

Nomineringen av kandidater startet 01. oktober og pågår fram til 1. november.
Her kan du nominere din kandidat 


Juryen består av næringslivsleder Anita Krohn Traaseth, regionsdirektør i NHO Kristin Saga og associate professor i retorikk på Kristiania Høyskole Kjell Terje Ringdal. 

 

 

 

 

 

 

 

;