Sommerglimt på Park

SANDEFJORD / SOMMEREN 2020

Denne våren sitter igjen som et sort hull for direktør Thomas Ødegård på Scandic Park Sandefjord. – Det verste er at jeg ikke vet når det går over, sier han. Men juli ser lovende ut!

Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød / Heimar Design

«Hei, det er Thomas».

«Hei. Henrik i SNF som ringer. Har du noen minutter?».

«Jeg står med hodet i vaskebøtta og skurer gulvet i Grønne Sal. Hva tenkte du på?».

Thomas Ødegård på Scandic Park Sandefjord sier ja til det meste – så også et intervju. Vi møter ham tirsdag denne uken, og blir med opp i suiten øverst i den nye fløyen.

– Jeg liker å bidra der jeg kan, og er egentlig glad i alle slags arbeidsoppgaver på hotellet. Jeg kan gjerne vaske, stryke og lage mat. Men alt er gøyere sammen med de andre, sier han.

Slik er det ikke nå. Inklusiv direktøren er 10 hotellansatte på jobb denne dagen.

– Det er forferdelig å tenke på at 85 mennesker her på huset er permittert. 85 familier er berørt. Og det verste er at jeg ikke vet når det går over.

Tenk Sandefjord!

* Mange bedrifter i Sandefjord er rammet av Korona. 
* I sommer blir det fullt fokus på å få hjulene i gang igjen.
* I denne perioden vil 10 inspirerende sandefjordinger fortelle hvordan pandemien har påvirket dem.
* Med denne serien ønsker vi å oppfordre alle som har mulighet til å støtte det lokale næringslivet.
* Hotelldirektør Thomas Ødegård er 8. etappe i serien vår.

Hotelldirektør Thomas Ødegård holder humøret oppe tross en meget krevende tid på Scandic Park Sandefjord.

Ødegård har drevet det ærverdige hotellet i 13 år og pilene har stort sett alltid pekt oppover. Tiden siden midten av mars har derimot føltes som et sort hull.

– I mitt hode er vi fortsatt i april. Alt har gått utrolig fort, og det er som om vi er i et mørkt rom uten dør, beskriver han selv.

For en hotelldirektør i Sandefjord er selvfølgelig sommermånedene viktige. I juli 2019 hadde Park i snitt rundt 380 gjester pr. døgn. Når det er helt fullt bor nærmere 800 gjester her.

– Hvordan har besøket vært de siste månedene?

– De første 14 dagene hadde vi 6-7 gjester. Det steg til cirka 30 i påsken. Så kom et løft i mai – da hadde vi 100-150 gjester. Sist helg hadde vi faktisk rundt 200 gjester både lørdag og søndag, sier Ødegård, og fortsetter:

– Bookingen ser bra ut fremover, og jeg forventer cirka 80 prosent belegg enkelte helger.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Positivitet rundt private helgegjester, med andre ord; vi skal jo alle feriere i Norge i sommer. Det er hverdagene som er det store spøkelset på Park.

Kurs- og konferansemarkedet ligger fullstendig brakk.

– Jeg ser på meg selv som optimistisk, men høsten blir virkelig ikke bra. Alle våre store faste arrangører har avlyst eller utsatt til 2021, 2022 eller helt til 2023, sier Ødegård.

– Jeg gruer meg til høsten, legger han til.

Tre arrangementer skal finne sted på Park denne dagen, ifølge informasjonsskjermen i lobbyen. Det er snakk om mindre kurs og møter.

– Smittevernstiltakene har enorme ringvirkninger for oss. Ta for eksempel max-grensen på 200 deltakere på arrangementer – det er utrolig viktig at den ikke varer særlig lenge utover høsten, forteller hotelldirektøren.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Det er full stopp i kurs- og konferansemarkedet, men Thomas Ødegård gleder seg over mange private gjester i sommer.

Hetebølgen skyller over Sandefjord denne dagen. En paddeflat fjord bader i sol. Langt der nede har noen ungdommer tatt i bruk Strømbadet - tre dager før åpningen.

Et øyeblikk ser det ut som om Ødegård drømmer om badeshorts og sommerferie, men han har selvfølgelig på seg mørkeblå dress, slips og nystrøket skjorte. Som alltid.

– Jeg har vært på jobb hver eneste dag siden 12. mars. Den mest spesielle dagen var nok 17. mai, da sto jeg her i bunad klokken 6 om morgenen og slet noe voldsomt med å heise flagg og vimpler. Jeg har lært ganske mye disse månedene, sier han.

Nå må sandefjordingene trå til, mener hotelldirektøren. Nå gjelder det å tenke lokalt; ikke bare på hans eget hotell, men hele det lokale næringslivet.

– Når vi fyller opp rommene våre, stiger omsetningen i butikkene. Når det skjer noe spennende på kulturscenene, får vi flere gjester. I en by som vår er ringvirkningene så store. Alt henger sammen, og alle må bidra. Nå må vi alle sammen støtte det lokale næringslivet – vi må være med på dugnaden.

Scandic Park Sandefjord

* Ærverdig hotell i Sandefjord.
* Tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg.
* Åpnet i 1959 av byggherre Anders Jahre.
* Er en del av Scandic-kjeden.