Bygger seg østover

SANDEFJORD 04. MAI 2016

R8 Property fra Grenland vokser i rekordfart og har store ambisjoner. Nå rykker eiendomsselskapet tungt inn i Sandefjord.

– Vi er fra Telemark, men vi liker Vestfold og, vi.

Det sier Tommy Thovsland. Vi møter utviklingsdirektøren i R8 Property på en byggeplass på Fokserød. Med Optimera, Coop og E18 som nærmeste naboer, er selskapet godt i gang med oppføring av det som skal bli regionskontoret til KPMG.

R8 har også ytterligere en ferdigregulert og byggeklar tomt rett ved siden av.

– Bygg 1 blir på cirka 2.500 kvadratmeter. KPMG skal disponere hele andre etasje, mens Moelven Modul flytter fra Tønsberg Næringspark og inn i første etasje. Der skal også Backe Vestfold Telemark holde hus, forteller Thovsland.

– Og toppetasjen?

– Den skal vi sannsynligvis disponere selv, sier han, og legger til: 

R8 Property

* Eiendomsutviklingsselskap med base og utspring i Grenland. 

* Eies av gründer Emil Eriksrød, faren Runar Eriksrød og utviklingsdirektør Tommy Thovsland.

* Eier og forvalter ti eiendommer på totalt nærmere 40.000 kvadratmeter.

* Sikter mot kraftig vekst, og har blant annet vært involvert i budrunder i Bjørvika i Oslo.

* Tar nå steget inn i eiendomsmarkedet i Sandefjord.

OFFENSIV: Utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property satser stort, og etablerer seg nå i Sandefjord.

– I hvert fall til å begynne med. Hvis noen vil ha de lokalene, flytter vi bare over i bygg 2. Sånn er det å være et eiendomsselskap – man blir gjerne en kasteball i egne lokaler.

R8 Property er imidlertid ingen kasteball i eiendomsbransjen lenger. Verdien på selskapets eiendomsmasse har gått fra null til 1 milliard kroner på fem år.

Særlig den seneste tiden har Grenlands-raketten gjort store jafs.

– Vi har doblet antallet kvadratmeter hvert år, og skal ikke stoppe veksten nå. Blant annet prosjekterer vi Norges tredje plusshus – Powerhouse Telemark – og nylig var vi i budrunden på det siste bygget i Barcode-rekken i Oslo, sier Thovsland, og fortsetter:

– Vi driver kun med næringsbygg, og er veldig nøye på beliggenhet. Her på Fokserød var det infrastrukturen og knutepunktkvaliteten som fristet. Hovedsakelig har vi kontorlokaler, men det er også blitt noe handelsarealer. Bolig holder vi oss helt borte fra.

R8 foretrekker å gjøre hele byggeprosessen selv.

– Vi starter gjerne på scratch med regulerings-, planleggings- og utleiearbeid. Da har vi full kontroll og får det som vi vil, sier Thovsland.

– Men vi kan også overta ferdige bygg der vi ser at det kan være en oppside i å fornye leiekontraktene, legger han til.

Når det gjelder tomten på Fokserød kom selskapet til et delvis dekket bord.

– Forrige eier satt på tomten i seks år og reguleringen var ordnet, men de kom ikke i gang med utleien, forklarer R8-direktøren.

– Vi hadde derimot en helt konkret plan her. Vi har gode forbindelser til KPMG, visste at de vurderte en samlokalisering og fikk dem med, sier han.

Thovsland forteller at de alltid ordner den slags selv.

– Vi har aldri hatt en annonse på Finn og vi har aldri brukt en næringsmegler. Vi gjør alt utleiearbeidet selv, og baserer oss utelukkende på personlige relasjoner.

– Du kan si at vi er gode på – og glade i – å bygge nettverk, legger han til.

Dette bevises blant annet ved at R8 nå melder seg inn i Sandefjord Næringsforening. Hjemme i Telemark, er Thovslands kollega – Petter Stordalens nevø Simon Stordalen – engasjert som prosjektleder i forbindelse med at næringsforingene i Skien og Porsgrunn slår seg sammen til Grenland Næringsforening.

– Slike møteplasser har vi veldig tro på, forklarer Thovsland.

R8 VED E18: R8 Property står bak de to byggene tett i tett ved E18. Bygg 2 har store ledige næringslokaler.

Det er nemlig ikke bare et eiendomsselskap som nå får fotfeste i Sandefjord. Konsernet består foruten R8 Property av regnskapsbyrået R8 Management, konsulentselskapet R8 Consulting, profileringsselskapet R8 Profil, reklamebyrået R8 Edge og et holdingselskap.

I alt jobber 37 mennesker i R8, og noen av dem flytter snart til Sandefjord.

– Grensene og avstandene mellom kommunene og fylkene i vår region blir bare mindre og mindre. Det blir mer og mer vanlig å bo i én by og jobbe i en annen, og det vil bli hverdagen for en del av oss når vi kommer i hus her, sier Thovsland.

– Og når blir det?

– Vi ligger en uke foran tidsskjema, og planlagt innflytning er i november 2016.

– Hva med bygg 2?

– Det kommer litt an på utleieprosessen, som vi starter på i disse dager, men vi håper å ha det klart våren 2017.

– Har dere andre byggeplaner i Sandefjord?

– Ikke ennå, men vi er alltid på jakt etter gode investeringsmuligheter.