Tilbake til byen

SANDEFJORD / 29. NOVEMBER 2019

Webutviklerne i Emagine valgte sentrum da de gamle lokalene ble for små. Det tidligere skattekontoret på Aagaards plass har blitt til et levende kontorfellesskap.

Tekst: Henrik Sandvik

– Vi hadde det fint i vannkanten på Framnes, men det er deilig å være tilbake i sentrum, sier Bjørn Kaare Bøe.

Han er født og oppvokst i Storgata, og har arvet en forkjærlighet for sentrum.

– Begge bestefedrene mine har bygget gårder og drevet butikk i disse gatene, så her er jeg lommekjent. Og det er fint å se hva dette fører med seg, sier Bøe, og fortsetter:

– Her om dagen gikk vi ut for å kjøpe lunsj. Først handlet vi på Matlykke, og på vei tilbake plukket vi med oss en datakabel fra Så Lett Data og blomster fra Ruby Elise. Det er viktig å bruke byen, jeg kjenner at det ligger i blodet.

 

Emagine

* Webutviklingsselskap i Sandefjord.
* Har syv ansatte i dag, og flere på vei inn.
* Har både små og store lokale og nasjonale kunder.
* Har flyttet til nyoppussede lokaler i sentrum.

 

Bjørn Kaare Bøe (nr. 4 fra venstre på bildet) og resten av gutta i Emagine er storfornøyd med flyttingen til kontorfellesskapet i Sandefjord sentrum. Foto: Emagine

Emagine lager websider og nettbutikker for små og store bedrifter, og rigger seg nå for vekst.

– Vi har mål om å bli litt større, og vokser sakte men sikkert. Faktisk signerte vi kontrakt med en ny medarbeider i går og en til er på vei inn, sier Bøe.

Selskapet kom til et punkt da de «måtte gjøre noe» med sine tidligere lokaler.

– Vi vurderte flere alternativer, men jeg er glad vi havnet her, sier Bøe, som har unnet seg litt ekstra luksus for seg og resten av Emagine-gjengen:

– Vi har fått mer plass enn vi trenger, så dette er lokaler vi kan vokse i. Vi ønsket et skifte både i arbeidsrutiner og rent organisasjonsmessig, og da er fleksibilitet veldig bra.

Meld deg på «Hjem til jul 2019»!

Gårdeier Hjertnes Eiendom håper å ha fylt opp kontorfellesskapet før jul. I tillegg til Emagine, sitter 10-11 bedrifter nedover i gangene og det er (pr. 29. november) kun tre ledige kontorer igjen.

– Vi måtte finne på noe nytt da skattekontoret forsvant. Det er et stort lokale på nesten 600 kvadratmeter og «coworking» har tatt arbeidslivet med storm. Det har hjulpet mange å ta virksomheten et steg videre, så vi valgte det, sier eiendomssjef Thomas Hagen i Hjertnes Eiendom.

Hagen peker på viktigheten av gode sentrumslokaler:

– Det skjer mye positivt i sentrum. dHub, Gründeriet og vårt prosjekt er gode eksempler på det, og det er spennende å være med på.

– Et attraktivt bysentrum med urbane aktiviteter og kvaliteter – som blant annet coworking-konsepter – er med på å skape puls i byen, og er en viktig forutsetning for økt tilflytting og næringsutvikling, avslutter Hagen.

Hold deg oppdatert med våre nyhetsbrev!

Kontorfellesskapet ved Aagaards plass har åpne og luftige cellekontorer og møterom. Pr. slutten av november er det kun tre ledige plasser i coworking-konseptet. Foto: Hjertnes Eiendom

Hjertnes Eiendom

* Eiendomsselskap i Sandefjord med ni ansatte.
* Har en eiendomsmasse på 175.000 kvadratmeter og cirka 20 mål ubebygde tomter.
* Har over 100 boliger under planlegging.
* Forvalter også eiendommer for eksterne aktører.