Ferske sandefjordinger hjelper andre bedrifter

SANDEFJORD / HØSTEN 2020

Innowin hjelper bedrifter å navigere riktig i mylderet av statlige støtteordninger. Selskapet vokser jevnt og lønnsomt, og har blant annet hentet to nye konsulenter til Sandefjord i år.

Tekst: Henrik Sandvik

– Vi er cirka 20 ansatte i dag. Det er ikke godt å vite hvor mange vi er i morgen, ler Ragnar Landet.

35-åringen har jobbet som konsulent i Innowin siden januar. Han er opprinnelig fra Hamar, er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og har bodd og jobbet i Porsgrunn og på Vestlandet før turen gikk til Sandefjord.

– I Innowin jobber vi mot en rekke ulike bransjer, og det er motiverende å drive fram prosesser innen innovasjon og omstilling i forskjellige miljøer, sier Ragnar.

Selv jobbet han innen skipsdesign før han grep muligheten i Innowin.

– Det er mange forskjellige statlige støtteordninger for næringslivet, og vi hjelper bedriftene med å se hvilke som er riktige for dem. I tillegg hjelper vi dem å skrive søknader, og vi kan også utarbeide en prosjektplan for hvordan prosjektet kan gjennomføres mer effektivt, sier Ragnar.

Søknadene går til Innovasjon Norge, Forskningsrådet, EU og andre offentlige etater.

– Det er mange bedrifter som trenger hjelp til omstilling, og ofte ser vi ting de ikke har tenkt på selv, legger han til.

Audun Lindemann (t.v.) og Ragnar Landet er ferske i Sandefjord og konsulentselskapet Innowin. Foto: Henrik Sandvik

Audun Lindemann er også ny i Innowin. Han kom fra TV- og IT-bransjen, og har blant annet drevet eget konsulentselskap. 42-åringen er født i Trondheim, men har bodd nærmere 30 år i Kristiansand og det er lite trønderdialekt å spore hos den ferske sandefjordingen.

– Vi får et unikt innblikk i hva som rører seg i næringslivet og hvilke markedskrefter som motiverer utvikling og innovasjon. For meg er de fleste oppdragene IT-relaterte, men jeg har også vært innom alt fra utvikling av logistikkløsninger til maritime sikkerhetssystemer, sier Audun.

Den første tiden i ny jobb har naturlig nok vært svært spesiell.

– Vi nye ble veldig godt mottatt, og det har vært gøy å komme til en bedrift med så faglig dyktige og hyggelige folk. Jeg var ikke på kontoret i mer enn to måneder før Norge stengte ned, men driften vår er godt tilrettelagt for å jobbe hjemmefra, sier Audun, og fortsetter:

– Covid-19 har ført til at en del prosesser har stoppet opp, men det har dukket opp mange nye prosjekter også. Det er enkelte næringsområder som har valgt å bruke denne tiden til å pause normal drift og bruke ressurser på innovasjon og utvikling.

Bli kjent med næringslivet i Sandefjord!

De ferske Innowin-konsulentene har lagt bak seg ni måneder i Sandefjord når vi treffer dem. Høstmørket senker seg stadig mer, men de to ser lyst på tilværelsen.

– Jeg er veldig positivt overrasket av Sandefjord. Jeg liker å være ute i naturen og det er utrolig fint her. Det eneste jeg kunne ønske meg er litt flere klatremuligheter. Vi burde bygge noen flere fjell, ler Ragnar.

– Jeg hadde vært på Hvalfangstmuseet og flyplassen, det er vel det, legger han til.

Audun har fortsatt sin forlovede i Kristiansand, men hun flytter til Sandefjord i løpet av året. På fritiden setter han seg gjerne på motorsykkelen.

– Ofte tenker jeg at «den veien har jeg ikke kjørt før, så dit drar jeg nå», sier Audun, og fortsetter:

– Jeg hadde ikke noe forhold til Sandefjord utover Torp og Strømstad-fergene, men det har vært veldig trivelig å flytte hit. Det er et rikelig tilbud av hva enn man måtte ønske seg i området. I tillegg er dette den mest spennende jobben jeg har hatt i forhold til faglig vekst og utvikling, så jeg er rett og slett veldig fornøyd.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen i 2020?

Daglig leder Arnt Ree rekrutterer jevnlig nye medarbeidere til konsulentselskapet Innowin i Sandefjord. Foto: Innowin