Offensiv som banken

SANDEFJORD 14. OKTOBER 2016

Andebu Sparebank vokser kraftig og nærmer seg Sandefjord mer og mer. Det er fortsatt plass til den trygge banken med personlig service, mener de.

TREKKER MOT BYEN: Øyvin Hansen og Andebu Sparebank har forberedt seg på kommunesammenslåing lenge.

– Vi har en helt eventyrlig vekst om dagen. Det er nesten ikke til å tro, sier Øyvin Hansen.

Markedssjefen i Andebu Sparebank smiler bredt. Utviklingen er sterk og stemningen er god. Hansen har spasert 50 meter fra kontoret for å komme til Gründeriet i Rådhusgata.

Her har banken kjøpt et flott hjørnebygg med god profilering, pusset opp fra topp til tå og samlet sine ansatte ett sted.

– Vi henger oss på kommunesammenslåingen for alt den er verdt. Derfor bestemte vi oss for å skifte lokaler, øke bemanningen, utvide tjenestene og i tillegg ha rom for ytterligere utvidelser, sier Hansen.

Selv om bankens røtter ligger i Andebu, viser storsatsingen hvor kreftene nå settes inn.

– Vi har holdt på i 150 år og er en del av sjela til folk i Andebu. Når vi nå er så offensive og gjør det stort inn mot Nye Sandefjord, tror vi også det gir en god del stolthet lokalt i Andebu, sier han, og fortsetter:

– Vi har tenkt storkommune i et par år allerede, og veksten vår i dag finner primært sted i Stokke og Sandefjord. Jeg tror større deler av næringslivet med fordel kan tenke sånn.

Andebu Sparebank går mot trenden på flere måter. Der mange banker legger ned filialer i bybildet og fokuserer mer og mer over på digitale løsninger, beholder Hansen & Co troen på det å være synlig på gateplan.

– Vi har også stort fokus på gode digitale løsninger, men vi tror likevel det er rom for å satse på personlig service, et ganske stort rom også, faktisk. Tilbakemeldingene fra våre kunder viser at mange er veldig opptatt av å ha en fast rådgiver som man kan treffe fysisk, forklarer Hansen.

Dette gjelder også på bedriftssiden, mener han.

– Her er vår nisje landbruk og mindre produksjons- og håndverksbedrifter – gjerne bedrifter som lett blir små hos de store bankene. Vi har for eksempel ganske mange bedrifter med 1-20 ansatte, samt noen større, og har hatt en stor vekst også i dette markedet.

 «Banken fra bygda» nærmer seg byen på flere områder. Andebu Sparebank har blant annet meldt seg inn i Sandefjord Næringsforening, der de kan delta på arrangementer og være en del av et fellesskap med nærmere 380 lokale bedrifter.

De har også tatt steget inn i det lokale kulturlivet.

I august var det både innvielsesfest og åpen dag i de nye lokalene. Rådhusgata ble stengt av, det var hoppeslott og kake, og ikke minst bruddstykker fra en viss teaterforestilling.

Når dette skrives, er Sandefjord Teaterforening godt i gang med storoppsetningen Peter Pan – til publikums og presses elleville begeistring – og banken er med i kulissene.

– For første gang har vi inngått en sponsoravtale av betydning utenfor Andebu. Vi har tegnet en avtale med Sandefjord Teaterforening, og den handler ikke bare om å dytte inn penger, men er en tosidig avtale som innebærer både markedsføring, arrangementer og medlemsfordeler, sier Hansen

– Vi fant tonen veldig fort, og det er kanskje ikke så rart. Andebusokninger er jo ikke akkurat ukjente med teaterlivet her i byen. Der har de vært sentrale lenge og det er vi jo litt stolte av, humrer han.

KLOK OG TRYGG: Andebu Sparebank representerer fremdeles folkelige verdier, og går mot moderne trender på flere måter.