Folkefest på to hjul

SANDEFJORD / 20. JUNI 2018

I disse dager kjemper landets best sykkelryttere om edelt metall i Sandefjord. Arrangøren drømmer om å rulle videre til enda større ritt.

Tekst: Henrik Sandvik

– Sykling er en utrolig populær idrett, så dette blir stort, sier Rune Steinsvik.

Lederen for arrangementskomiteen i Sandefjord Sykleklubb har gledet seg som et lite barn, og endelig er NM i landeveissykling i gang. Arrangementet går av stabelen i Sandefjord fra 17. - 24. juni, og klubben som står for mellom 20 og 30 ritt i året skal endelig få arrangere et mesterskap av et stort nasjonalt kaliber.

– 600 sykkelryttere er i Sandefjord denne uken, og alle de store navnene vil være på startstreken. Edvald og Kristoff og alle de andre kommer til å lage en farts- og folkefest på to hjul, sier Steinsvik.

– Det blir jo utrolig spennende å se hvordan det går, men for oss som arrangører blir det ikke minst fantastisk morsomt å vise fram de spektakulære løypene og den flotte kommunen vår, og ikke minst demonstrere at vi kan rigge til en så stor happening, fortsetter han.

 

Prospekt Sandefjord

* Denne reportasjen ble først publisert i «Prospekt Sandefjord» 6. juni 2018.

* I magasinet kan du lese om næringslivet og det gode livet i Sandefjord.

* Klikk på bildet under for å komme til web-versjonen av magasinet.

Rune Steinsvik gleder seg stort over at Sykkel-NM går av stabelen i Sandefjord. Foto: Sandefjord Sykleklubb

NM Landevei 2018 vil være et av årets høydepunkt for den nasjonale sykkeleliten. Da snøen endelig gikk, begynte flere av deltakerne å legge treningsturer til Sandefjord for å bli kjent med løypene. En del misnøye med stengte gater og begrenset tilgjengelighet har det vært, men trasévalget er selvfølgelig ikke tilfeldig lagt opp; mens temporittene foregår nord i kommunen – i Andebu – starter og slutter de andre øvelsene midt i Sandefjord.

– Proffene skal sykle en 16 kilometer lang trasé 14 ganger, og publikum kan uten nevneverdige problemer se rytterne flere ganger på samme runde, sier Steinsvik.

– I tillegg blir det storskjermer flere steder, og start og mål er midt i sentrum – med tribuner og liv og leven. Vi krysser fingrene for kremvær, og drømmer om opp mot 30.000 tilskuere når hovedrittet går av stabelen den siste dagen, fortsetter han.

Sandefjord har mye å by på. Sjekk mulighetene!

Sykkel-NM er i det hele tatt et stort utstillingsvindu. På kontinentet settes det av enorme ressurser for å vise fram severdigheter og bygge opp nye turistdestinasjoner, og for reise- og næringsliv kan sykkel-NM være meget verdifullt.

– Totalt vil 16 øvelser finne sted i løpet av uken arrangementet pågår, og det blir mye sendetid på TV og spaltemeter i nasjonal presse. Sykling gir mye eksponering, så dette blir et fantastisk utstillingsvindu for byen, regionen og næringslivet, sier Steinsvik.

Arrangørsjefen ønsker gjerne enda større navn velkommen til Sandefjord.

– Å bli tildelt NM Landevei 2018, er en stor tillitserklæring fra norsk sykkelsport. Vi har en erfaren og kompetent stab, og jeg er trygg på at mesterskapet skal sette et merkbart fotavtrykk i norsk sykkelhistorie, sier Steinsvik, og fortsetter:

– Vi er imidlertid klare for enda større oppgaver, og den ultimate drømmen er å arrangere den første etappen (Grand Depart) i Tour de France. Det hadde vært fantastisk!!

Finn drømmejobben i Sandefjord!

De store navnene vil være med og kaste seg over styret når innspurten mot NM-medaljer går i Sandefjord. Foto: Sandefjord Sykleklubb