– Velkommen til et julepyntet sentrum

SANDEFJORD / 19. DESEMBER 2016

Sandefjord sentrum har for lengst pyntet seg til jul. Handelsstanden drømmer om en levende by hele året!

– Nå er det er julestemning, sier daglig leder Inger Elisabeth Teien i Sandefjord Byen Vår. Vinterbelysning og pyntede julegater og hyggelige juleaktiviteter er en godt forankret tradisjon i Sandefjord, til glede for byens innbyggere, næringsliv og tilreisende.

Det er få dager i igjen til jul, men Sandefjord sentrum har for lengst gjort de nødvendige forberedelsene. Vinterbelysningen ble hengt opp allerede siste fredag i oktober, forteller Teien.

– En måned senere tente vi girlanderne i gatene, samt juledekorasjoner på vegg og gateplan utenfor butikkene. Vi har jo en unik mulighet med så mange småtrær langs sentrumsgatene våre – det gjør at vi kan tenne vinterbelysningen tidligere, før vi pynter til jul, sier hun.

Lys i gatene i sentrum i denne mørketiden har ikke minst en samfunnsmessig betydning.

– Belysningen gjør at det oppleves tryggere å ferdes i sentrum. Så dette har en ikke-kommersiell side også, poengterer Teien.

KLARE TIL JUL: Snøen mangler, men sentrumsgatene i Sandefjord har fått vinterdrakten på. Foto: Jørn Tore Røed

Sandefjord Byen Vår (SBV) har en rekke arrangementer gjennom året, og ikke alle dreier seg om handel.

– Vi har blant annet flere tradisjonsrike aktiviteter før jul. Lørdag 26. november var den offisielle åpningen av julegatene med fakkeltog fra Aagaards Plass og tenning av julegrana på Torvet ved varaordfører Cathrine Andersen, kulturelle innslag av Kodal Ungdomslag, Sandefjord Brass Symposium og Mannskoret Hvalkjæften, sier Teien.

Arrangementet ble avsluttet med gang rundt juletreet.

– Dette er et utrolig hyggelig arrangement med meget stor publikumsoppslutning. Det kom godt over tusen mennesker, sier Teien.

 

 

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Klikk her for å finne ut mer!

Mannskoret Hvalkjæftens kulturelle julekalender er også godt synlig før jul. Hver dag fra 1. til og med 24. desember finner du et kulturelt innslag i sentrum. Dette er en stor kulturdugnad gjennom hele førjulstiden med kulturelle innslag hver ettermiddag i sentrum mellom klokken 16.30 og 17.00.

Sandefjord Røde Kors står for pengeinnsamlingen som går til et lokalt humanitært tiltak. Mannskoret Hvalkjæftens kulturelle julekalender er et samarbeidsprosjekt mellom Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad, Sandefjord kommune og Mannskoret Hvalkjæften.

– Årets julevindu er også kåret. Dette er et samarbeidsprosjekt med SVGS, og vinneren ble Aker Iversen i Jernbanealleen. Vi gratulerer!

Utvidede åpningstider i butikkene finner du fra 15. desember. Dette for å øke tilgjengeligheten for publikum.

– SBV jobber kontinuerlig for å være med på å skape et levende og pulserende sentrum. De aller fleste er enige i at et levende sentrum er positivt for utviklingen av byer og menneskene som bor der, og da handler det om å bruke sentrum, sier Teien.

– Vi trenger fokus på sentrumsutvikling og urbane kvaliteter hvis Sandefjord skal være et attraktivt alternativ til Oslo og andre storbyer, sier hun, og legger til:

– Velkommen til et julepyntet sentrum i Sandefjord – bli med å bidra til en levende by!

– VELKOMMEN: SBV-leder Inger Elisabeth Teien håper mange tar turen til Sandefjord sentrum før jul.