Ikke redd for boligskrell i Sandefjord

SANDEFJORD / 8. DESEMBER 2017

– Boligmarkedet er sunt og velfungerende, sier Pål Badski i Hjertnes Eiendom. Selskapet har solgt halvparten av leiligheten sine, og har flere prosjekter på gang.

Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det er stabil og sunn utvikling. Oslo har hatt en skikkelig skrell, men vi ser ikke noe slikt komme her. Jeg vil si at boligmarkedet i Sandefjord oss er sunt og velfungerende, sier Pål Badski.

Badski er eiendomssjef i Hjertnes Eiendom. Selskapet er blant Sandefjords største når det gjelder nye boliger, og har flere prosjekter ute – både for salg og på blokka.

– Jeg var nettopp innom megleren og signerte en salgskontrakt for vårt prosjekt i Skogridderveien. Der har vi nå solgt nær 50 prosent av boenhetene, forteller han.

I en blindvei på Gjekstad bygger selskapet 20 moderne familieboliger. Et tidligere småbruk blir bygget om til 7 eneboliger og 13 leiligheter, i tillegg kommer utearealer med blant annet lekeplass og gjesteparkering.

– Nå er vi i gang med å bygge, og det ser veldig bra ut. Kjøperne er fra helt unge til godt voksne mennesker, sier Badski.

 

Skal du hjem til jul? Bli med på førjulsfest!

– Boligmarkedet i Sandefjord er sunt og velfungerende, sier Pål Badski i Hjertnes Eiendom. Foto: SNF

Ulike preferanser

Badski peker på at ulike kjøpere har ulike preferanser. De eldre og nypensjonerte ønsker seg for eksempel et enklere liv og mindre å passe på. Yngre kjøpere har helt andre beveggrunner.

– Her har vi blant annet en 20-åring som har bestemt seg for at han skal kjøpe bolig. Han bor hjemme mens han jobber og sparer penger til egenkapitalen. Så det å rett og slett komme inn i markedet er en stor motivasjon for en del kjøpere, forklarer Badski.

Prosjektet i Skogridderveien har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på cirka 34.000 kroner, og for andre igjen handler det om å få mye bolig for pengene.

– Et av parene som har kjøpt enebolig hos oss har nettopp pensjonert seg. De ønsker seg bort fra det gamle store huset de bodde i før, men er ikke helt klare for å gå ned til en liten leilighet. De ønsker fortsatt å ha plass til barn og barnebarn når de kommer på besøk, og her får de dobbelt så mye areal for pengene som i en ny leilighet i byen, sier Badski.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Halvparten solgt

Hjertnes Eiendom er også i markedet med prosjektet Tangenlia på Vesterøya.

– Også her er halvparten solgt, sier Badski.

I dette prosjektet blir det seks leiligheter på 115 til 162 kvadratmeter. Prisene går fra 5 millioner kroner og oppover.

– Det har være lite bevegelse prismessig i Sandefjord den siste tiden, men flere nybyggprosjekter med gode beliggenheter har trukket leilighetsprisene noe opp.

– Prisnivåene i nyboligprosjektene i Sandefjord har et spenn fra 40.000 til 75.000 kroner pr. kvadratmeter, legger han til.

Hjertnes Eiendom har som nevnt stor tro på markedet, og vil legge ut flere nye boliger i tiden som kommer.

– Vi jobber intenst med flere prosjekter. Blant annet planlegger vi nye leiligheter på Chr. Hvidsplass – ved siden av Baker Halvorsen – og ikke minst jobber vi med Carlsenkvartalet ved Brygga. Dette er lange prosesser, men veldig spennende, forteller Badski.

– Dere er ikke redde for at det blir for mange nye leiligheter for salg i Sandefjord?

– Nei, vi tror ikke det. Små dipper kan vi selvsagt få, men nøkkelen er å porsjonere ut enhetene på en god måte. Markedet er jo ikke så stort, så timing er viktig og så gjelder det selvsagt å ha god beliggenhet og et godt produkt til riktig pris, avslutter Badski.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Hjertnes Eiendom er ute med et kombinert rekkehus- og leilighetsprosjekt i Skogridderveien i Sandefjord. Illustrasjon: Hjertnes Eiendom