Fant veien til Sandefjord

Linda Rosenvinge Olsen (38) har parkert hos Møller Bil, og stortrives som Norges eneste kvinnelige Audi-selger.


Tekst: Henrik Sandvik

– Jeg pleier å si at vi bor på Sørlandet, jeg. Jeg er i hvert fall definitivt en klimaflyktning.

Linda Rosenvinge Olsen ler godt. Trønderdialekten sitter fortsatt godt i, men 38-åringen har funnet seg bra til rette i Sandefjord. Sammen med mannen som opprinnelig er herfra og barna på 3 og 5 år, har Linda bygget hus med sjøutsikt i Lahelle.

– Det er jo enorme forskjeller på været. Søsteren min bor i Trøndelag, og det er snø og parkdresser på bildene hun sender mange uker før vi ser noe sånt her nede, sier hun.

Hjem til jul? Bli med på fest!

Det er godt ut i desember, og ikke akkurat sommerlig i Sandefjord heller. Men litt vær skremmer ikke Linda.

– Moren min bor i Fosen, i havgapet utenfor Trondheim. Når høststormene kommer, må man binde ting fast for at de ikke skal fly på sjøen. Så jeg er jo vant til litt vær.

Ting tar – litt mer – tid

Inne på Audi-avdelingen på Møller Bil er det imidlertid varmt og behagelig. Polerte og lekre biler på rekke og rad kjemper om oppmerksomheten, og nybillukten kjennes godt.

– Jeg har jobbet i Møller Bil i snart ti år, hvorav de første åtte i Oslo, og trives veldig godt her i Sandefjord. Vi er 45 ansatte som jobber med Volkswagen og Audi, og det er et flott sted å jobbe, sier Linda, og fortsetter:

– Jeg jobbet to år hos Møller Bil Skøyen før, det er Norges største Audi-forhandler. Forskjell mellom Oslo Vest-kunden og Sandefjords-kunden er at folk her har litt bedre tid.

Det er plusser ved begge deler, erkjenner hun.

– Der kunne man gå raskt videre til neste salg – her blir man godt kjent med kundene.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Urbane mennesker

Linda kjører selvfølgelig Audi selv.

– Jeg er stolt over å jobbe med en merkevare som Audi, men mye av grunnen til at jeg har blitt i Møller Bil-systemet så lenge er at de er flinke til å ta vare på menneskene.

Nå er det mye fokus på det som kommer. Innen 2020 skal Audi lansere tre helelektriske biler, og 2018 er et stort lanseringsår med hele seks nye modeller.

– Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg, men jeg er i hvert fall veldig glad i å jobbe med bil. Jeg liker å kjøre bil også, og heldigvis er det bare en svipptur til Oslo.

Hun og mannen bodde på St. Hanshaugen, Bislett og Torshov før ungene kom.

– Vi er urbane, og går ofte ut og spiser her i Sandefjord. Jeg digger de fine butikkene som er spredt rundt i byen, og så jublet jeg da Håndverker´n endelig fikk utvidet åpningstiden, slik at jeg kunne røske med meg en deilig cortado på vei til jobb!

De to møttes imidlertid et helt annet sted.

– Det var i København, og dit drar vi så ofte vi kan. Men vi er veldig opptatt av å bruke byen og støtte lokalt næringsliv. Vi må jo ta ansvar for å ha det litt urbant i Sandefjord!

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Linda er Norges eneste kvinnelige Audi-selger. Foto: Henrik Sandvik
Nye biler er Lindas hverdag i jobben hos Møller Bil i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og intervjuet med Linda er det sjette i rekken.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;