XXL TIL SANDEFJORD

– Forventningene våre er skyhøye, sier varehussjef Jane Colbiørnsen. Torsdag morgen åpnet XXL Sport & Villmark dørene i Sandefjord.


Det er ingen hemmelighet at XXL er en populær sportsbutikk. Da varehuset på Pindsle i Sandefjord åpnet dørene klokken 07 torsdag 30. juni, sto 1.700 handlelystne i kø for å få en titt og ikke minst gode tilbud.

De første la seg i telt klokken halv ett om natten.

– Helt utrolig. Mottagelsen har vært enorm, sier varehussjef Jane Colbiørnsen.

 

Hun forteller om flere gode tilbud og ekstra mange ansatte på jobb.

– Noen av de første stilte seg i kø for å skaffe seg en seilejakke som normalt koster 12.000 kroner. Vi hadde ti stykker til 1.200 kroner, forteller Colbiørnsen, som fikk hjelp av både adm. direktør Fredrik Steenbuch og flere fra konsernledelsen i XXL sentralt til å håndtere pågangen.

Den 200 meter lange køen inne i butikken sneglet seg kontrollert og greit avgårde. XXL er imidlertid ikke bare en populær butikk – det er også en ettertraktet arbeidsplass.

Da sportskjeden tidligere i år lyste ut de ledige stillingene til varehuset på Pindsle i Sandefjord, fikk de inn ikke mindre enn 1.700 søknader. Hittill er 65 medarbeidere ansatt, og etter lang tid med spenning, hemmelighold og «teasing» i sosiale medier, åpnet altså dørene 30. juni.

– Vi fikk inn 1.700 søknader, og de fleste som har fått jobb er fra Sandefjord, Andebu og Kodal, sier Colbiørnsen.

Hun skal styre kjedens 27. varehus i Norge og det 54. totalt. XXL Sport og Villmark er med det den største sportskjeden i Norden, og det 4.000 kvadratmeter store sportsvarehuset på Pindsle føyer seg inn i rekken. Her skal kjøpeglade sandefjordinger og tilreisende finne et bredt utvalg av merkevarer til lave priser.

– Vi har hatt stor suksess med varehuset vårt i Tønsberg, og vi tror vi har et godt marked i Sandefjord. Dette er jo en by som legger til rette for bedrifter og nysatsinger! Vi er i full gang med opplæring av alle de nyansatte, og jeg er kjempefornøyd med alle! De er ekstremt positive og har masse engasjement, sier Colbiørnsen.

Varehuset er delt inn i avdelinger for ulike sportsgrener, og det har vært viktig å ansette mennesker som har spesialkompetanse innenfor de ulike områdene.

– Vi vil ha ansatte som gløder for sin sport – og det har vi virkelig fått. I tillegg får alle mye kurs og opplæring, så det er en kompetent gjeng som skal møte kundene i Sandefjord, sier den entusiastiske varehussjefen.

– Er det noen typiske sportstrender i Vestfold?

– Nei, det er ganske likt over hele landet, men vi selger mye redningsvester i Tønsberg. Vannsport er stort der. Sandefjord er også en perfekt by for sommersport. Ellers er både sykkel, fotball og ski store idretter i Sandefjord, så dette blir spennende!

GRAND OPENING: 1.500 handlelystne sto klare i kø da varehussjef Jane Colbiørnsen og 140 XXL-ansatte åpnet dørene.
INGEN HINDRING: Handleglade sandefjordinger trosset regnværet utenfor det nyåpnede XXL-varehuset torsdag.

XXL Sport & Villmark

* Sportskjeden som ekspanderer raskest i Norden.

* Har 25 varehus i Norge, 20 i Sverige og 8 i Finland.

* Varehuset i Sandefjord åpnet dørene 30. juni 2016.

* Les mer HER.

;