750 medarbeidere på favorittflyplassen

Torp Sandefjord lufthavn skal være favorittflyplassen for alle mellom Asker og Arendal. 750 medarbeidere står på for å kapre nye supportere og reisende.


Tekst: Henrik Sandvik

Pilene peker oppover for Torp Sandefjord lufthavn, og det er mange som bidrar til at alt er som det skal når Ola Nordmann skal ut og reise.

– Det er veldig god utvikling nå. Antallet passasjerer stiger fra måned til måned, tilfanget på nye og spennende destinasjoner er bra og vi har gjennomført en betydelig oppussing av alle spise- og serveringsstedene våre, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Hun mener fremtiden på flyplassen ser lys ut, men poengterer hvor viktig det er å brette opp ermene hver dag.

– Hvis vi skal gjøre Torp til favorittflyplassen for enda flere mennesker, må vi levere på alle punkter. Vi er blant annet avhengig av at underleverandører og partnere har et godt samarbeid for at Team Torp skal fungere optimalt, sier Kleive-Mathisen.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Store arbeidsgivere

Totalt jobber nærmere 750 mennesker på flyplassen. Den aller største arbeidsgiveren er Widerøe, både som flyselskap og som eneste ground handler – det vil si de som sjekker deg inn, håndterer bagasjen din og møter deg ved gate.

– Widerøe har over 300 ansatte på Torp. En annen stor og viktig aktør er Securitas. De driver sikkerhetskontrollen og sysselsetter cirka 60 personer i ulike stillingsbrøker, forteller Kleive-Mathisen.

Videre kommer Airport Retail, som driver tax free-butikkene. Her jobber det over 60 personer. SSP driver Point-kioskene, som du finner før sikkerhetskontrollen og på utland. Også her er det mange som står på fra tidlig morgen til sent på kveld.

– I tillegg har vi jo fått flere nye spisesteder. Upper Crust, News Bar og O’Learys finner du på innsiden i flotte nyoppussede lokaler. Cafe Ritazza har også fått et spennende uttrykk, forteller Kleive-Mathisen.

En annen viktig brikke er vaskeselskapet Insider, som sørger for at det er rent og ryddig. Team Torp består også av Tollvesenet, politiet, gutta på vakta som alltid er i beredskap, Europark, leiebilaktørene og reisebyråene Torp Booking og Via Egencia.

– Og så må vi ikke glemme gutta som driver vintervedlikehold på rullebanen. Vi går inn i en sesong nå som krever mye av dem for å holde flyplassen åpen og ha «svart bane», så dem er det viktig å ha med på laget, sier Kleive-Mathisen.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

– Spennende mangfold

Det er summen av alt dette som gir gode reiseopplevelser for passasjerene.

– Én ting er når alt går på skinner, og det gjør det jo heldigvis det meste av tiden, men det er når det skjer uforutsette ting at vi virkelig får testet samarbeidet. Det er da vi ser at vi har et fantastisk team, sier Kleive-Mathisen.

Hun er mest fornøyd med utfallet i kundeundersøkelser:

– Det er gøy å se hvor godt Torp scorer på undersøkelsene om service. En ting er de fysiske tingene som vi kan gjøre noe med, men når vi ser på de menneskelige faktorene – hvor hyggelige, vennlige og effektive ansatte vi har – det er da vi blir stolte.

Kleive-Mathisen ramser opp de fire kjerneverdiene; enkel, tilgjengelig, vennlig og presis.

– Hvis vi leverer på dette, har vi et godt utgangspunkt for å gjøre Torp Sandefjord lufthavn til både favorittflyplassen og favorittarbeidsplassen, sier hun.

Alle spise- og serveringsstedene på Torp gjennomgikk en oppussing i 2017. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
For noen Torp-ansatte er det sikkerheten til de reisende som står i høysetet. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
;