Storkontrakt til GSGroup

GSGroup skal levere 4.000 sporingsenheter til Posten. Sandefjord-selskapet har dermed sikret seg en av Norges største IoT-kontrakter.


– Det var en enorm glede da tildelingsbrevet fra Posten tikket inn på e-post, sier salgssjef i GSGroup Morgan Kittilsen.

Sandefjord-selskapet skal levere over 4.000 sporingsenheter til containere og tilhengere. Posten Norge har til daglig flere tusen containere som til enhver tid er i bruk, men ønsket bedre oversikt.

– Posten Norge er en av Nordens største logistikkaktører, med flere enheter og datterselskaper. Vi ønsker i større grad å samle oss om ett system for sporing av utstyr uten egen motor, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Anbudsprosessen, som startet i 2017, ble initiert av Posten Norge for å finne et helhetlig system for fremtidig utvikling og kostnadsbesparelse for organisasjonen.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Divisjonsdirektør Morten Berntsen i GSGroup sier ifølge en pressemelding at det betyr mye for en bedrift fra Vestfold å hale i land en slik kontrakt.

– Dette er en av de største IoT-kontraktene som er inngått i Norge, og viser at teknologiutviklingen både i GSGroup og i Vestfold ligger langt fremme både nasjonalt og internasjonalt, sier Berntsen.

IoT er en forkortelse for Internet of Things, eller tingenes internett, som betegner nettverket av identifiserbare gjenstander som er utstyrt med sensorer og annen elektronikk som gjør gjenstandene i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data.

Viktige krav fra Postens side var en løsning med godt batteri med lang levetid, kombinert med pris, oversiktlig software og fleksibel teknologi.

– Med én felles applikasjon å jobbe på, som passer både på web og mobil, får Posten den totale oversikten og strukturen de ønsker, sier Kittilsen.

Sjekk ut jobbmulighetene i Sandefjord!

Teknologibedriften GSGroup fra Sandefjord har hatt en rivende utvikling de siste årene. Blant annet står de bak teknologien til Telenors store satsing «Smart arbeidsdag», og leverer flåtestyring til flere kommuner i Norge. I tillegg kjøpte de nylig den danske sensorbedriften Flextrack, noe som styrker GSGroups ledende rolle innen anvendt sensorteknologi.

– GSGroup er en aktør i dette markedet med over 25 års erfaring innenfor sporing og gjenfinning. Dette er svært lenge selv i internasjonal målestokk. Det er spennende og givende å være en del av en organisasjon som elsker å løse nye utfordringer med bruk av teknologi, sier Kittilsen

Han beskriver prosessen som ryddig og oversiktlig, og sier Posten Norge er ivrige etter å komme i gang. Bertnsen i GSGroup er også strålende fornøyd.

– Dette har vært et utsøkt team-arbeid, hvor ressurser fra alle hjørner i bedriften har jobbet sammen for å tilfredsstille de kravene som er gitt. I dag er vi stolte, avslutter han.

Sandefjord har mye å by på. Les mer her!

 

Sandefjords-bedriften GSGroup har sikret seg en av de største IoT-kontraktene i Norge. Foto: Posten Norge
Adm. direktør Espen Virik Ranvik i GSGroup kan glede seg over nok en storkontrakt. Foto: GSGroup

GSGroup

* GSGroup er en ledende europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger og anvendt sensorteknologi.

* Selskapets produktportefølje består i dag av merkevarene Handyman, Smartday, Guard Systems, Spotguard, Paikannin.com og MyFleet.

* Hovedkontoret ligger i Sandefjord og totalt har selskapet kontorer på 13 ulike lokasjoner i 9 forskjellige land. GSGroup har også en rekke partnere rundt om i Europa.

* 2017 var et rekordår for GSGroup, med stor vekst og en omsetning på nærmere 195 millioner norske kroner.

;