Bankrådgiver med glimt i øyet

Siri Kristiansen (44) bobler av energi og positivitet som rådgiver i Andebu Sparebank. – Men jeg føler virkelig med kundene som har fått føle konsekvensene av Korona på kroppen, sier hun.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– Da vi flyttet inn her var det meg og bare menn. Det første jeg gjorde var å kapre det eneste kontoret med vindu.

Latteren til Siri Kristiansen gir gjenlyd i veggene. Vi er hos Andebu Sparebank i Sandefjord sentrum sammen med en særdeles blid dame.

Utenfor hamrer regnet på asfalten. Inne er det sparsomt med folk – medarbeiderne har annenhver uke hjemme og på kontoret, og kundene slipper kun inn etter avtale. Men tørt og varmt, det er det.

– Vi er en del av Eika-alliansen, som har 65 banker i Norge. Mange av dem er små lokalbanker ute i distriktene, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Historisk har Andebu Sparebank vært en liten bank som først og fremst var for andebusokningene, men vi forsøker å være mer synlige i byen. Vi ser et stort potensial i Sandefjord. Og kundenes tilbakemeldinger er jo veldig positive, da.

Rådgiveren refererer passe ubeskjedent til kundetilfredshetmålingene i banksektoren de siste årene. Eika-kjeden gjør det alltid bra, og Andebu Sparebank har faktisk hatt Vestfolds mest fornøyde bankkunder i intet mindre enn 14 år på rad.

– Det er veldig hyggelig med gode tilbakemeldinger, oppsummerer Kristiansen.

– Det viser jo at vi gjør noe riktig, legger hun til.

I Korona-perioden har hennes forhold til mange av kundene vært helt ekstraordinært. 44-åringen legger ikke skjul på at det har vært en spesiell tid.

– Jeg føler virkelig med kundene som har fått føle konsekvensene av Korona på kroppen. Samtidig er det givende å få hjelpe mennesker som har det tungt. Avdragsfrihet for en periode gir vi jo med en gang, men ofte er ikke det nok, sier Kristiansen.

– Hvis jeg skal trekke noe lærdom ut av alt dette, må det være at folk flest har det bra her i Norge. Hvis du er i jobb, har helsa i behold og stort sett kan leve normalt; ikke klag!

Finn ledige jobber i Sandefjord!

44-åringen er utdannet statsautorisert eiendomsmegler. Hun jobbet som megler i syv år før overgangen til bank.

– Det er veldig nyttig å være eiendomsmegler i bunnen. Boligen utgjør jo den største verdien for de fleste av oss, sier hun.

Det blir mye boligprat på kontoret også. På jakt etter en kopp kaffe finner vi Kaia Hostvedt Dahle. Hun er daglig leder i Aktiv Eiendomsmegling, som er tilknyttet Andebu Sparebank og holder til samme sted.

– Vi begynte faktisk her samme dag. Jeg husker noen hvisket «der kommer de høye og høylytte», ler Kristiansen.

De to mimrer litt over kaffekoppene, men dras fort tilbake til dagens realiteter.

– Nå er det aktiviteten i boligmarkedet som er høy. Ekstremt høy, sier Dahle.

– Mange objekter går over all forventning og det er ekstremt mange interessenter, spesielt i det normale prissegmentet. I et slikt marked er den viktigste oppgaven for oss meglere å dempe selgernes forventninger, legger hun til.

Det er en krevende øvelse, innrømmer Aktiv-lederen.

– Mange interessenter kommer utenbysfra. Vi får høre om folk som er lei av å være innesperret i en liten leilighet i Oslo – eller lei av å tape spinnville budrunder, sier Dahle.

Kristiansen fortsetter tankerekken for henne:

– Markedet i Oslo er ekstremt. Selv om budrundene går unna her hjemme også, er det liten tvil om at man får mye bolig for pengene i Sandefjord.

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Siri Kristiansen stortrives med å jobbe midt i Sandefjord. Foto: Heidi Marie Gøperød
Daglig leder Kaja Hostvedt Dahle i Aktiv Eiendomsmegling (t.v.) og rådgiver Siri Kristiansen i Andebu Sparebank deler kontorlokaler i Sandefjord. Foto: Heidi Marie Gøperød

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;