På sporet av noe stort

GSGroup fra Sandefjord gjør det skarpt med sin avanserte teknologi, og det siste store er leveranser til europeiske vaksinetransportører. – Jeg har det spennende på jobb hver eneste dag, sier Linda Hagen (49).


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– I dag var det uvanlig mange biler her!

Vi mistenker at det brede smilet er standard arbeidsuttrykk for Sandefjords-kvinnen, der hun viser vei hos GSGroup på Kullerød. Selskapet har nærmere 45 medarbeidere på hovedkontoret i Sandefjord, men svært få av dem har funnet veien hit det siste året.

– De fleste har jobbet hjemme siden pandemien brøt ut, så de begynner nok å bli ganske så sulteforet på å se andre mennesker. Heldigvis fikk jeg lov til å holde meg på kontoret – jeg har vært på jobb i hele denne merkelige perioden, sier Linda Hagen.

49-åringen er inne i sitt niende år i GSGroup. Hun er ansvarlig for kundeservice, og stortrives i selskapet.

– Det er en utrolig interessant bedrift å jobbe i. Jeg lærer mye nytt om teknologi og produkter, og har det spennende på jobb hver eneste dag, sier Hagen, og fortsetter:

– Dessuten er det gøy å være her. Vi har mange fine folk, bra kultur og mye humor. Det er klart vi må jobbe og stå på, men det er viktig å le litt også!

Teknologiselskapet gjør det stort innenfor sporing og overvåking – og beliggenheten er ikke tilfeldig. Opprinnelig hadde selskapet sitt eget fly på Torp. Da handlet det om å passe på og finne eksklusive biler og båter.

Nå er det smarte dingser og software som gjelder. GSGroup opererer i det såkalte Internet of Things (IoT), som kort fortalt dreier seg om mulighetene som oppstår når ulike gjenstander kobles på nett – og dermed også kobles sammen.

– Vi har flere produktområder, og ett av de største er å levere sporingsutstyr. Det er fortsatt biler og båter som gjelder, samt blant annet anleggsmaskiner og mange andre gjenstander. Det er store verdier og mye tyveri der ute, noe vi prøver å motvirke, sier Hagen.

Den siste tiden har GSGroup opplevd kraftig vekst for sine temperatursensorer. Disse brukes av transportfirmaer over hele Europa for å passe på Covid-19-vaksiner. Løsningen er selvfølgelig brennende aktuell, og nye kundehenvendelser renner inn.

– Medisiner og vaksiner blir ødelagt dersom de får feil temperatur, og vår avanserte temperaturkontroll varsler transportøren hvis noe ikke er i henhold. Det er en veldig spennende teknologi som ligger bak, sier Hagen, og fortsetter:

– Dessuten er det utrolig inspirerende å jobbe i et selskap som leverer noe så nyttig og viktig for så mange mennesker. Det gjør meg stolt.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

GSGroup er til stede i ni land. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Bergen i tillegg til Sandefjord. Kundebehandleren kjenner både bedriften og bygget som sin egen bukselomme, og tar oss med inn til montørene. Små dingser som ligner på mobiltelefoner skrus sammen.

– Dette er kjørebøker for håndverkere, forklarer Hagen.

– De er jo mye på farta, og det er viktig å ha kontroll på tidsbruken deres, legger hun til.

Hun reiser ikke mye i jobben selv, men liker å være en del av et internasjonalt selskap.

– Det er interessant å ha kontakt med folk fra Tyskland, Finland, Ungarn og andre land. Alle har sine egne kulturer og tradisjoner, og vi har mye å lære av hverandre, sier Hagen.

Tidligere var hun mye på farta selv, også. Hun er født og oppvokst i Sandefjord, men bodde lenge utenbys i forbindelse med studier og jobb før hun rykket tilbake til utgangspunktet.

– Jeg har bodd på Sørlandet, i Oslo og på Lanzarote. Jeg var utenbys i 16 år, men det var aldri noen tvil om at jeg skulle hjem til slutt, sier Hagen, og legger til:

– Sånn er det jo i Sandefjord; alle reiser ut – men alle kommer tilbake.

Hold deg oppdatert om mulighetene!

Linda Hagen er ansvarlig for kundeservice i GSGroup, og stortrives på jobben. Foto: Heidi Marie Gøperød
Linda Hagen trives som del av et internasjonalt selskap, men er glad for at hun selv bor i Sandefjord. Foto: Heidi Marie Gøperød
;