Nettgründer henger høyt

Alle skal ut i skog og mark, og produktene til Fjellsport i Sandefjord forsvinner ut av lagerhyllene som aldri før. – Det er nesten så man føler på litt skam, sier Eric Sandtrø (48).


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød / Heimar Design

– Friluftsvettregel nummer én er å finne et bra sted å overnatte. Nummer to er å legge et liggeunderlag i hengekøya; da sover du utrolig mye bedre.

Eric Sandtrø smiler i skjegget. I en liten treklynge demonstrerer netthandelsgründeren fra Fjellsport korrekt opphenging av et av vårens mest populære produkter; hengekøyen.

– Jeg har venner i Oslo som forteller at de nesten ikke greier å finne et tre uten hengekøye i Nordmarka, og etterspørselen etter friluftsutstyr har virkelig vært helt enorm. Først gikk det i nødrasjoner, lommelykter og primuser, det var som om folk forberedte seg på krig. Så gikk det største trykket over til telt, soveposer og hengekøyer, forteller Sandtrø.

– Mange nordmenn tror de er Amundsen og Nansen når de skal på tur. De går ned i kjellerboden og oppdager at den gamle jakka ikke passer lenger, så kjøper de seg noe dyrt og flott. Jeg skulle gjerne visst hvor mange ganger våre ansatte har prøvd å fortelle at enkle ting også kan gi store gleder.

Han klyver opp i hengekøya og serverer turtips nummer tre:

– Det smarteste du gjør er å teste utstyret; jeg anbefaler alle å sette opp det nye teltet i hagen hjemme minst én gang før du legger ut på langtur.

 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Fjellsport har levert en av sine beste omsetningsperioder noensinne. Vi må holde avstand til hverandre og ingen skal til Spania i sommer. Konsekvensen er at «alle» i stedet finner veien til skog og mark, og det gir skyhøy omsetning for Sandefjord-bedriften.

– Vi har hatt en fantastisk bra periode; det har rett og slett vært stang-stang-stang inn, sier Sandtrø.

Pågangen får 48-åringen til å gruble.

– Med tanke på hvor mange andre som sliter, så er det nesten så man føler på litt skam. Jeg skulle virkelig ønske at veksten kom fordi vi selv hadde gjort noe genialt, men slik er det jo ikke; det kom et virus fra Kina, og her sitter vi i lille Norge og lurer på om vi har nok varer på lager, sier han.

Sandtrø klatrer ut av hengekøya og retter på solbrillene. Vår test-tur til Bugårdsdammen nærmer seg slutten, og familiefaren innrømmer at det er utfordringer på hjemmebane.

– Det blir selvfølgelig Norges-ferie i sommer, men det er stor uenighet i familien. Jeg har planlagt en uke på Hardangervidda, en datter vil rundt i bobil, mens de to andre flyr til Bergen eller Trøndelag. Kjenner jeg oss rett, greier vi ikke å bli enige og så ender vi opp på Østerøya. Og det er kanskje det aller beste.

Eric Sandtrø puster lettet ut når det viser seg at han kan henge opp en hengekøye.
– Husk at enkle ting også kan gi store gleder, sier netthandelsgründer Eric Sandtrø.

Tenk Sandefjord!

* Mange bedrifter i Sandefjord er rammet av Korona. 
* I sommer blir det fullt fokus på å få hjulene i gang igjen.
* I denne perioden vil 10 inspirerende sandefjordinger fortelle hvordan pandemien har påvirket dem.
* Med denne serien ønsker vi å oppfordre alle som har mulighet til å støtte det lokale næringslivet.
* Netthandelsbransjen er blant dem som gjør det bra for tiden. 
* Fjellsport-gründer Eric Sandtrø er 6. etappe i serien vår.

Fjellsport

* Nettbutikk med hovedkontor i Sandefjord.
* Selger produkter til tur og friluftsliv.
* Har nærmere 100 ansatte og omsatte for 400 millioner kroner i 2019.
* Største eiere er danske Egmont og gründer Eric Sandtrø.

;