Holder farten tross Korona

2019 ga sterk vekst og solide resultater for teknologibedriften GSGroup i Sandefjord. Nå håper adm. direktør Espen Ranvik å riste av seg Korona-spøkelset.


Tekst: Henrik Sandvik

GSGroup på Kullerød utvikler og leverer sensorteknologi, og har reist langt siden den spede starten tidlig på 1990-tallet. Selskapet er en ledende aktør i Europa på sitt felt.

– 2019 var et bra år for GSGroup, og vi klarte å nå de vekstmålene vi hadde satt oss. Som de fleste andre har imidlertid også vi blitt påvirket av Covid 19-situasjonen, sier adm. direktør Espen Ranvik.

Selskapet har normalt 200 medarbeidere i ni land.

– Vi ble nødt til å iverksette visse tiltak, og har blant annet måttet permittere enkelte medarbeidere. Nysalget ble redusert i april og mai, men samtidig hadde vi god vekst i abonnementsmassen. Dermed er vi i rute til å nå 2020-budsjettet til tross for et utfordrende første halvår, sier Ranvik, og fortsetter:

– Totalt sett har vi kommet godt gjennom denne perioden. Vi håper å kunne ta de permitterte medarbeidere gradvis tilbake i jobb, og føler oss godt rustet til andre halvår og den usikkerheten som ligger foran oss.

Han mener at nye kundegrupper ser på teknologi på en annen måte på grunn av Covid-19-situasjonen.

– Vi har sett en stor endring i atferd i våre markeder, hvor omstillingsevnen har vært stor. Digitalisering av prosesser gir muligheter. Bransjer som tidligere har vært svært manuelle ser nå både nytte og effekt av å ta i bruk moderne løsninger. Et eksempel er hvordan sjekklister og dokumentasjon for smitteverntiltak kan digitaliseres, sier Ranvik.

Bli kjent med flere inspirerende sandefjordinger!

GSGroups produkter bidrar til å optimalisere bedriftenes ressursbruk, og dermed redusere både kostnader og CO2-utslipp.

– Bærekraft blir viktigere og viktigere for våre kunder, og er en driver for vekst i årene som kommer, sier Ranvik.

Løsningene brukes blant annet til flåtestyring og utstyrskontroll. Selskapets opprinnelige forretningsområde, sporing av eiendeler via GPS, går fortsatt bra. Selskapet utvikler også moderne løsninger innenfor digital ordrehåndtering, såkalte field services-verktøy, som forenkler jobben for håndverkere og servicearbeidere.

– Våre tjenester går over et bredt produktspekter, men vi ser at flere og flere kunder velger oss som en totalleverandør. Fjoråret viste at vi fortsatte den gode utviklingen i antall abonnementer, og ved årsskiftet hadde løsningene våre over 170.000 daglige brukere. Det gir oss positive svar på vår strategi er riktig, sier Ranvik.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Adm. direktør Espen Ranvik i GSGroup holder kursen tross Korona-utfordringene. Foto: GSGroup
Sporing av kjøretøy er ett av flere satsingsområder for Sandefjord-selskapet. Foto: GSGroup

GSGroup

* Teknologiselskap som ble etablert tidlig på 1990-tallet.
* Er i dag markedsledende i Europa på sitt felt.
* Leverer løsninger for sporing og overvåking med såkalt Internet of Things (IoT).
* Har hovedkontor på Kullerød i Sandefjord, totalt 15 kontorer i ni land og ca. 200 ansatte.
* Les mer på websidene til GSGroup HER

;