Komplett suksess på nett

Netthandelskjempen Komplett gjør det godt, og øker satsingen i Sandefjord. – Det var her det startet og det er her vi skal bli, sier konsernsjef Ole Vinje.


Tekst: Henrik Sandvik Foto: Morten Rakke

 

Netthandel vokser kraftig på bekostning av tradisjonell handel, og Sandefjord har en sentral rolle. Vestfold-byen er Norges udiskutable netthandelshovedstad, og en stor og dynamisk klynge har oppstått på Kullerød nær Torp Sandefjord lufthavn.

 

Optimaliserer og utvider

Komplett så dagens lys i 1996, og feiret jubileet med sterke resultater i året som gikk.

– Vi er fornøyde med utviklingen i 2016. Det skjer mye spennende innenfor netthandel og i Komplett. Vi er i vekst.

Konsernsjef Ole Vinje leder et selskap med cirka 800 ansatte. Godt over halvparten holder til på hovedkontoret i Sandefjord, og høsten 2016 startet oppføringen av nye lokaler.

– Ved å samle mer av lagerdriften under ett tak vil vi kunne effektivisere flere funksjoner og dermed styrke vår konkurranseevne. Vi har store ambisjoner, skal vokse videre og det er avgjørende at vi evner å utvikle og optimalisere driften vår.

 

 

Startet i garasjen

Nettopp utvikling står sentralt i selskapets historie. Det har skjedd enormt mye siden Komplett-eventyret startet i gründernes garasje – med videresalg av disketter fra Kina.

Det siste året har Komplett Apotek sett dagens lys – nå også med reseptbelagte produkter – og dagens Komplett er et logistikkhus med flere tusen ulike varelinjer fra forskjellige kategorier.

Utvidelsen på lagersiden er derfor svært kjærkommen.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og livet i Sandefjord for øvrig!

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Næringsvennlig kommune

– Vi har veldig god dialog med Sandefjord kommune. De er løsningsorienterte og bidrar til å gjøre Sandefjord til en næringsvennlig kommune, sier Vinje.

– Det var i Sandefjord det startet, tidlig på 90-tallet. Byen har fostret mange gründere, og det har vokst frem spennende virksomheter i byen – ikke minst innen netthandel. I dag teller Komplett alene nærmere 450 medarbeidere i Sandefjord, så vi er blitt en betydelig arbeidsplass med mange flinke folk.

 

Utdanner egen spisskompetanse

Komplett er også blant bedriftene i byen som hyppigst lyser ut ledige stillinger. Det er mange som har lyst til å jobbe i Komplett.

– Vi har virksomheter i mange land, og er ikke avhengige av at all kompetanse sitter i Sandefjord, sier Vinje.

Komplett har også et eget management-program, der unge ledertalenter fra ulike deler av Komplett-systemet trenes opp med kurs og andre samlinger i ett år. Slik utdanner de den kompetansen Komplett selv trenger.

POSITIV UTVIKLING: Komplett-sjef Ole Vinje leder et selskap i sterk vekst. Foto: Morten Rakke
ETTERTRAKTET: Det er mange som har lyst til å jobbe i Komplett. Foto: Morten Rakke
;