Skaper moderne lokaler

Verftene, hvalfangerne og skipene har for lengst forlatt A/S Thor Dahl. Nå er det leiligheter og kontorer langs fjorden som gjelder.


TEKST HENRIK SANDVIK FOTO A/S THOR DAHL

 

Det aller meste har endret seg siden grosserer Thor Dahl etablerte A/S Thor Dahl i 1887. Selskapet som i over 100 år var pionérer og ledende innen skipsbygging, hvalfangst og skipsfart, driver i dag utelukkende med eiendom.

– Det er nye tider og A/S Thor Dahl er blitt en profesjonell eiendomsaktør, men vi holder oss ved vårt opprinnelige element. Alle våre eiendommer og tomter ligger ved fjorden, sier eier og daglig leder Einar Sissener, og legger til:

– Det er jo det som er det egentlige Sandefjord, nemlig det som skjer ved sjøen.

 

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Nyrenoverte lokaler

A/S Thor Dahl har over 100 løpende leieforhold i mer enn 30 næringsbygg på totalt 60.000 kvadratmeter langs fjorden. Noen steder er det nylig totalrenoverte og ledige lokaler – som i selve Thor Dahl-bygget på brygga og Magasinet på tidligere Framnes Mek. Verksted.

I tillegg kommer en over 100 mål stor tomtebank regulert til næringsformål.

– Det kommer av og til noen beilere på banen, men næringseiendommer selger vi ikke – de utvikler vi. Boliger er selvsagt en annen historie, sier Sissener, og fortsetter:

– De siste ti årene har vi bygget og solgt 250 leiligheter på Thorøya og nå bygger vi boliger på Framnes. Totalt har vi potensial for 500 boliger til, og alt ligger ved sjøen.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og livet i Sandefjord for øvrig!

A/S Thor Dahl holder seg nær havet - også i nye tider. Her er næringsbygget Magasinet på bryggekanten. Foto: A/S Thor Dahl
A/S Thor Dahl har bygget og solgt 250 leiligheter i Sandefjord, og har et potensial på 500 til. Foto: A/S Thor Dahl
;