– Sier aldri nei til riktig kompetanse

Pearl Consulting etablerer seg i Sandefjord når de nå flytter inn hos sin største kunde Komplett. Målet er å vokse videre og hente flere dyktige folk.


Tekst: Henrik Sandvik

Da Pearl Consulting så dagens lys for 12 år siden, var en viss netthandelsaktør fra Sandefjord den aller første kunden. Samarbeidet har vedvart hele veien, og nylig inngikk IT-konsulenthuset på Lysaker en ny og større avtale med Komplett.

De neste seks årene skal Pearl levere SAP-programvare til Komplett, og dekke alle tjenester knyttet til deres forretningsløsninger.

Avtalen innebærer et betydelig steg opp for selskapets satsing i Sandefjord-regionen, og det er derfor besluttet å etablere en egen avdeling her.

– Vi har overdratt SAP-avdelingen til Komplett, og bygger nå et fagmiljø rundt disse menneskene i egne rekker, forklarer Bernhard Olsen i Pearl Consulting.

– Vi har leid lokaler hos Komplett på Fokserød, og her har vi plass til å vokse, fortsetter han.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Etablert fem steder

Pearl retter seg utelukkende mot retail-segmentet (handelsbedrifter), og i oppstarten i Sandefjord er seks medarbeidere med på laget.

– Vi har også ti personer som sogner til Sandefjord og Vestfold på Lysaker-kontoret, så noen av dem vil nok tilbringe en del tid her. I tillegg ønsker vi å bli større og rekruttere flere flinke folk, sier Olsen, og fortsetter:

– Vi er et veletablert SAP-konsulenthus med store planer om videre vekst. Vi sier aldri nei til riktig kompetanse. Det er imidlertid viktig å presisere at vi ikke ansetter folk på grunn av 10 eller 15 års erfaring – vi ansetter folk på grunn av kompetansen deres.

Olsen er overbevist om at handelssegmentet vil skyte ytterligere fart fremover.

– Markedet vårt vil alltid vokse. Det blir bare flere og flere mennesker blant oss og mer og mer handel. Derfor er vi hele tiden ute etter å rigge oss for ny vekst, sier han.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Godt kjent i Sandefjord

Pearl Consulting ble etablert i 2006 av en utbrytergruppe fra nettopp SAP, og selskapet har to hovedben å stå på. Det ene er forretningssystemer ala løsningene Komplett bruker – SAP ERP, mens det andre er en netthandelsportefølje ved navn SAP Hybris.

– Vi har en del kunder som liker å ligge langt fremme og være i forkant av utviklingen. For eksempel er Fjellsport på vår kundeliste, og de var i sin tid den første i Norden som tok i bruk SAP nyeste generasjon ERP system SAP S/4 Hana, sier SAP seniorkonsulent og styremedlem Tom Ekenes, og fortsetter:

– Det skjer i det hele tatt veldig mye spennende her i Sandefjord, og vi håper selvsagt å få litt utbytte av alt som finnes her innen e-commerce og tech.

På selskapets hovedkontor på Lysaker sitter 65 ansatte. I tillegg har Pearl utviklingsavdelinger i Riga og Kiev, samt et lite kontor i Singapore.

– Til sammen er vi 125 ansatte og sterkt voksende. Omsetningen bikket 200 millioner i 2017, og til høsten ruller vi blant annet i gang vårt tredje traineeprogram. Så det skjer mye spennende hos oss, og vi er glade for å være på plass i Sandefjord, sier Ekenes.

Bernhard Olsen (t.v.) og Tom Ekenes etablerer en Pearl Consulting-avdeling hos Komplett i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik
Denne gjengen er med fra start, men ambisjonen er at Pearl Consulting skal få inn flere medarbeidere den nærmeste tiden. Foto: Henrik Sandvik
;