– Forelsket ved første blikk

Indiske Himshikhar (27) kom hit på selveste 17. mai i fjor, og falt pladask. Nå vil han lære seg alt om webshops og norske tradisjoner.


Sandefjord 30. mai 2018

Tekst: Henrik Sandvik

 

Himshikhar er langt hjemmefra. Han sitter lettere rådvill på bryggekanten og tar inn inntrykkene. En snekke tøffer forbi – inderen vinker ivrig.

– Jeg skjønner ikke dette. Har virkelig alle båt her? Jeg har også hørt at alle har sin egen hage? Det er helt utrolig, sier Himshikhar, til kollegenes brede smil.

Inderen ramser opp forbausende opplevelser ved norske tradisjoner, men legger ikke skjul på at han stortrives her.

– Jeg ble forelsket i Norge ved første blikk, kanskje blant annet fordi jeg kom hit på 17. mai i fjor, ler han, og fortsetter:

– Den dagen var jo bare fantastisk, og min første periode i Norge var også veldig bra. Da jobbet jeg for DNB i Oslo. Da prosjektperioden på seks måneder gikk ut, vurderte jeg å reise til andre land – blant annet USA – men jeg bestemte meg for å bli i Norge.

Bor i kollektiv

Via rekrutteringsbyrået Azets her i Sandefjord fikk Himshikhar kontakt med Bjørn Kaare Bøe i web-selskapet Emagine. I vinter ble det intervjuer og forberedelser, og sent i april gikk flyttelasset.

– Jeg bor i et kollektiv i sentrum med to pilotstudenter. Noen ganger tar jeg buss, andre ganger sitter jeg på med en kollega og snart skal jeg begynne å sykle til jobb, sier han.

– Hva gjør du i Emagine?

– Min jobb er er å utvikle løsninger for internett. Jeg benytter blant annet Episerver, som er et verktøy for å vedlikeholde websider og webshops.

– Hvordan havnet du egentlig her i Sandefjord?

– Jeg søkte på jobb via rekrutteringsbyrået, og fortalte dem at jeg ønsket å lære mye. Jeg sa vel faktisk at jeg ville lære alt fra scratch. Da fortalte min kontakt der om et lite firma der jeg ville få det gøy, lære mye og jobbe med spennende kunder. Så møtte jeg Bjørn Kaare og de andre, og vi gjorde en avtale.

Trives veldig godt

Inderen reiste alene til Norge.

– Hva synes familien din om at du har bosatt deg så langt hjemmefra?

– De trives veldig godt i India og vil nok ikke komme altfor ofte på besøk, men jeg håper de kommer hit en gang. Jeg vil at de skal ha et minne herfra, sier inderen.

28-åringen drømmer om å kjøpe leilighet, og er i gang med å gjøre sandefjording av seg. Han har besøkt Pir 4, hilst på ordføreren og sett Sandefjord-Vålerenga på Komplett Arena. Himshikhar blir gjerne lenge i Sandefjord.

– Jeg trives veldig godt. Og her sitter jeg nå, på brygga, må jeg nok bare innse at jeg må lære meg å svømme!

 

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

Himshikhar Verma (27) stortrives i Sandefjord, men jobber fortsatt med å forstå norske tradisjoner. Foto: Henrik Sandvik
Emagine har god flyt, og daglig leder Bjørn Kaare Bøe (t.h.) har også ansatt Arne Handegard i tillegg til Himshikhar Verma. Foto: Henrik Sandvik
;